Aktuális

Találja ki, melyik politikus rejtegeti a családját

Molnár Richárd

Létrehozva: 2016.09.11.

Nem könnyű a politikusok családjainak helyzete. De sokan   – mint legutóbb az unokája keresztelőjén büszkén mutatkozó Orbán Viktor – beengedik a sajtót az életükbe, míg mások a titkolózást választják.

Szívügyek, gyermekáldás

Sok magyar politikus meglepő nyíltsággal beszél a magánéletéről. Deutsch Tamás 2008-ban interjúban mesélt válása részleteiről. Rogán Antal egyszer egy tévéműsorban azt is elárulta, hogy felesége, Cecília egy római vakáción két napig nem ment vécére, mert szégyellte férje előtt. A politikus még azt is elmondta, hogy megismerkedésükben komoly szerepet játszott Cecília dekoltázsa, aki egy állás­interjúra „meggyőző pólóban” érkezett.

A volt MSZP-elnök, Tóbiás József és neje, Rába Tímea is szívesen beszéltek kapcsolatukról. Rába még házassági válságukról is mesélt. Szanyi Tibor pedig büszkén számolt be második házasságáról és gyerekének születéséről.

Orbán Viktor jelenlegi és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő családi életéről keveset hallani, de életük örömteli pillanatait megosztják a nyilvánossággal. Orbán két lánya, valamint unokája, Alíz születéséről is beszámolt a sajtónak, sőt  Ráhel lánya esküvőjére is beengedte a fotósokat. Gyurcsány pedig ötödik gyermeke, Marci születéséről adott hírt.

Család, mint kampányeszköz

Az Egyesült Államokban az elnökök és az elnökjelöltek sem rejtegetik családjukat. Sőt aktív részesei a kampányoknak. A demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton oldalán folyamatosan ott van és beszédeket is tart férje, Bill Clinton. A feleség így hasznot tud húzni a népszerű volt elnök személyes varázsából.

A botrányhős ellenfél, Donald Trump a republikánus elnökjelölő gyűlésen tovább emelte a tétet: felesége, egyik fia és lánya, Tiffany is dicsőítő beszédet mondott. 

Putyinék inkognitóban

Orosz sajtóhírek szerint álnéven járt a szentpétervári egyetemre Vlagyimir Putyin orosz elnök két lánya, Kátya és Mása. Ez jól jellemzi Putyin hozzáállását a sajtóhoz: a család és a magánélet tabu, aki ezt megsérti, rosszul jár. 2008-ban például a saját tulajdonosával záratott be egy orosz lapot – állítólag jött egy telefonhívás az elnöki hivatalból –, ami arról írt, hogy az akkor még nős Putyin feleségül akarja venni a ritmikus sportgimnasztikában olimpiai bajnok Alina Kabajevát. Az elnök csak egyszer tett kivételt: 2013-ban a feleségével, Ljudmillával együtt a tévékamerák előtt jelentették be, hogy elválnak.

Herr Merkel

Szinte soha nem mutatkozik együtt férjével, Joachim Sauber kémikussal Németország kancellárja, Angela Merkel. Még a politikus 2005-ös kancellári beiktatásán sem volt jelen, mert a laboratóriumában dolgozott és tévén követte az eseményeket. Merkel ugyan hívja férjét külföldi programjaira is, de Saubernek többnyire nincs hozzá kedve.

Titkolózók

A hazai kormánypárti és ellenzéki politikusok többsége kivonja családját a reflektorfényből. Rétvári Bence államtitkár és Hende Csaba volt honvédelmi miniszter válása csak úgy derült ki, hogy képviselői vagyonnyilatkozataikból kikerült feleségeik neve. Igaz, ezután Hende új élettársával közösen adott videointerjút, miközben a nő – aki a munkatársa volt – a mellkasát simogatta. A DK-s Vadai Ágnes viszont azután sem volt hajlandó nyilatkozni senkinek, miután kiderült: férje egy huszonéves pártaktivistáért hagyta el. A fideszes Kósa Lajost pedig a 2014-es választási kampány óta szinte soha nem látták együtt a feleségével, de ennek okáról soha nem beszélt.A kis trónörökös

Puhánynak, haszontalan nyápicnak nevezte a tévékamerák előtt saját fiát Alekszander Lukasenko, Belorusszia szinte teljhatalmú diktátora, amikor cáfolni akarta a pletykát, hogy Viktort, a legidősebb gyermekét akarja megtenni az utódjának.

Bár feleségével szinte soha nem mutatkozik, három fia közül a legkisebbel, a tizenkét éves Nyikolajjal minden nyilvános eseményen. A fiú már négyévesen, mini-díszegyenruhában ott állt apja mellett egy katonai parádén. Nemrég kijelentette: még 20–25 évig szeretné irányítani az országot, mire Nyikolaj elég idős lesz Belorusszia vezetéséhez.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152751_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27363_resized.jpg?avcount=1713897314
origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152786_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Mihály bemutatta: majdnem egész Európa azt irigyli, milyen alacsony az adó Magyarországon a benzinen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27360_resized.jpg?avcount=1713897314
origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713897314
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713897314
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezen igazodjunk ki: mutatjuk, hogy milyen időre számíts a következő napokban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi