Aktuális

Szülinapján vitte a halálba kislányát Ibolya

L. B.

Létrehozva: 2019.10.30.

Kizárólag a Borsnak nyilatkozott a megtört édesanya, aki mellett meghalt 14 éves lánya a kocsiban, épp a 14. születésnapján. Ibolya képtelen elengedni gyermeke emlékét. Neveli másik kislányát, aki mindennap megsimogatja az Orsi hamvait tartalmazó urnát.

Forrás: Vaskó Tamás

Mankóval a kezében, könnyeivel küszködve bicegett a Püspökladányi Járásbíróság épületébe tegnap reggel egy megtört, 37 éves édesanya. Z.-né B. Ibolya, aki a nagyobbik lányát veszítette el 2017. december 22-én. A lánya, Orsi épp aznap lett 14 éves.

A Hajdú-Bihar megyei Kaba felé tartottak, amikor Ibolya autója váratlanul áttért a szemközti sávba: előbb egy autónak, majd frontálisan egy kisbusznak ütköztek, végül egy nádas területén, a tetejére borulva állt meg a kocsija. Többen is súlyosan megsérültek, de egyedül az anyósülésen helyet foglaló szülinapos Orsi vesztette életét, akivel édesanyja épp a megrendelt tortáért indult.

Az anyukának közúti baleset gondatlan okozása miatt kellett tegnap bíróság elé állnia. Azzal, hogy a saját gyermeke az ő hibája miatt vesztette életét, a sors már rámérte a legsúlyosabb büntetést, de az előkészítő ülésen – amelyen elismerte a bűnösségét és le­mondott a tárgyaláshoz való jogáról – még 1 év 4 hónapos felfüggesztett fogházzal is sújtották.

Képtelen elengedni őt

– Egyáltalán nem emlékszem a balesetre, így fogalmam sincs, hogy miért mehettem át a szemközti sávba. A balesetet megelőző időszak, a 2017-es év fele is teljesen kiesett. Azt is csak elmondásokból tudom, hogy a tortáért indultunk, az ünneplést pedig otthon tartottuk volna – szögezte le a Borsnak könnyes szemmel Ibolya, akit az édesanyja támogatott a bíróság épületétől a kocsijukig. A megtört asszony kizárólag a Borsnak nyilatkozott.

Megdöbbentő, s egyben szívszorító, de a kétgyermekes anyukának a fejében valósággal törlődtek az elhunyt kislányával kapcsolatos emlékek.

– Bármilyen erősen próbálok visszagondolni, egy közös emlék, vagy egy olyan program sem jut eszembe, amit közösen csináltunk a tizennégy gyönyörű éve alatt. Hiába nézem a képeit, akkor sem ugrik be róla semmi.

A pszichológusom szerint ameddig nem tudom elengedni, addig vele kapcsolatban semmire nem fogok emlékezni. Nem álmodok vele és nem is akarok, mert az azt jelentené, hogy elengedtem. De erre sohasem leszek képes – mondta zokogva a Borsnak Ibolya az ítélethirdetés után.

16 darabra tört a térde

A középkorú nőt a tragédia után öt hónappal engedték ki a kórházból. Az egyik térde tizenhat darabra tört, rengeteg operáción átesett, a lá­bát még amputálni is akarták, de végül sikerült megmenteni. Csak idén júliusban tudott először lábra állni, de borzasztóan nehézkes a mozgása, két műtét pedig még így is hátra van neki.

Dolgozni egyáltalán nem tud, mindössze havi 22 800 forint szociális segély az összes bevétele, de a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget ki kell fizetnie. Ezt részletekben szeretné valahogy törleszteni.

– Az orvosok nem merték elmondani, hogy meghalt a kislányom, egy hónap intenzíven töltött idő után tudta közölni az édesanyám. Szörnyű belegondolni, de a temetésén élet és halál között, eszméletlenül feküdtem a kórházban. A szertartásról készült egy felvétel, de még nem mertem megnézni – tört ki zokogásban.

Testvére puszit ad az urnára

A gyászoló család rendszeresen autózik a tragédia helyszínén, s ahogy Ibolya mondja, csaknem két év után is találni törmelékeket az árokban. A héten halottak napja alkalmából virággal készül.

– Csodálatos gyermek volt. Imádott lovagolni és kitűnő tanuló volt, a legerősebb debreceni középiskolába is felvették. Az urnáját a szobájában helyeztük el, a most kilencesztendős húga minden reggel megsimogatja, este pedig puszit ad rá. Ő minden egyes közös pillanatra jól emlékszik. Bárcsak ne rendeltem volna meg azt a tortát – bánkódott keserűen az édesanya.

Ibolya a baleset előtt ti­zenhat évvel szerezte a jogsiját, több százezer kilométert vezetett baleset nélkül, egy bírságot sem kapott soha. Örök rejtély, hogy a végzetes másodpercben pontosan mi történt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088836_auto_resized.png
origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711716311
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090466_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711716311
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711716311
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1p7v0WWIfJgfw3caaqpXtxk0Bg3Byh3ANLOztvyMwWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjMzA4OWRjZDBjNDQ0ZDY5ODc3ZmMxZTlhODYzNmFj.jpg
Robbanás

Tragédiába fulladt a nagypéntek Budapesten, megrázó részletek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét