Aktuális

Születési számunk árulkodik a jellemünkről

Füredi

Létrehozva: 2019.10.13.

Forrás: Shutterstock

Jelentése

1-es: jellemzője a kreativitás, egyediség, pozitivitás. Az egyes számot viselő emberek erősen egyéni nézeteket vallanak, határozottak, nem szeretik a korlátokat, erősek, energikusak, vezetők, tekintélyük van, bármit csinálnak, kitűnnek benne.

2-es: gyengédek, családcentrikusak, vonzódnak a művészetek iránt, inkább szellemi, mint fizikai síkon szeretnek létezni. Nyugtalanok, izgatottak, önbizalomhiányosak, túlérzékenyek, kevésbé kitartóak.

3-as: nem tudják elviselni, ha alárendelt pozí­ció­ban vannak, céljuk a kiemelkedés, az uralomra törekvés és a tekintély megszerzése. A rend és fegyelem hívei. Hajlamosak a diktátori viselkedésre, büszkék, rendkívül függetlenek, nem tűrik a korlátozást.

4-es: határozott, nagyon egyéni jellemű embe­rek. A vitákban mindig az ellentétes nézőpontot képviselik, nem szeretnek ütközni, mégis állandóan kiváltják környezetük ellenkezését. Öntörvényűek, nem tűrik az őket korlátozó szabályokat, nem könnyen szereznek barátokat.

5-ös: rendkívül jól kommunikálnak, könnyen barátkoznak. Nagy feszültségben, idegi izgalomban élnek, gyorsan gondolkodnak, cselekszenek. Nem szeretik a fárasztó, kitartó munkát, a változások izgatják. Született spekulánsok, de nem hazardőrök. Gyorsan magukhoz térnek a legsúlyosabb csapásból is, ám ingerlékenyek.

6-os: határozottak terveik végrehajtásában, gyakran csökönyösek, merevek. Szeretik a szép dolgokat, a művészeteket, bőkezű me­cénások. A konfliktusokat és a túlzott érzelmeket kerülik.

7-es: függetlenek, eredetiek. Szeretik a változást, az utazást, vonzzák őket a távoli, egzo­tikus tájak és emberek. Nem törődnek az anyagiakkal, bár gyakran gazdagodnak meg eredeti üzleti elképzeléseik révén, adakozók.

8-as: szívük mélyén rendkívül magányosak, a végzet emberei. Ha valamit véghez akarnak vinni, minden ellenkezés ellenére megteszik, könyörtelen ellenségeket szerezve ezzel maguknak. Ridegnek és tartózkodónak tűnnek, de segítik az elnyomottakat. Elrejtik érzelmeiket. Nagy sikerek és nagy kudarcok kísérik életüket.

9-es: erős akaratúak, elszántak. Nem bírják a kritikát és az ellentmondást. Munkájukban és családjukban tekintélyt parancsolóak, de képesek a szeretetért és szimpátiáért akármit megtenni. 

Bizonyára sokan próbálkoztak már azzal, hogy a születési dátumukból következtessenek a sorsukra jellemző vagy azt befolyásoló információkra. Ennek a „játéknak” az alapja a numerológia, vagyis a számmisztika. Az ezoterikus rendszer alapvetése, hogy a számok nemcsak mennyiséget jelölnek, hanem minőséget is mutatnak.

Püthagorasz szerepe

Az európai numerológia alapjait Püthagorasz, az i. e. 6. században élt görög bölcs, filozófus és matematikus rakta le. Rendszere a legnépszerűbb számmisztikai szisztéma, amelyet valaha alkottak. Tanítványaival együtt úgy vélte, hogy a világon mindennek a lényege egész számokkal fejezhető ki. Ebből a titokzatos, misztikus alapelvből kiindulva kezdték alaposan tanulmányozni a számokat, és így a számmisztika mint „előtudomány” a matematika nevű igazi tudomány fejlődését is elindította.

Betűk és számok

Püthagorasz a nyugati ábécét alakította át számokká úgy, hogy utóbbiakat 1-től 9-ig felírta egy lapra, és alájuk sorban felírta a betűket. Numerológiájában az 1-es: A, J, S, a 2-es: B, K, T, a 3-as: C, L, U, a 4-es: D, M, V, az 5-ös: E, N, W, a 6-os: F, O, X, a 7-es: G, P, Y, a 8-as: Q, Z és a 9-es: I, R. A névszámot, amely az egyén általános jellemét, egyéniségét mutatja meg, a név betűinek az összeadásával kapjuk meg. A kétkedők felhívják a figyelmet arra, hogy névváltozáskor, például amikor férjhez megy valaki, megváltozik a névszám – hacsak nem tartja meg a leánykori nevét az illető. Kérdés, hogy az élethelyzete megváltozásával vajon a jelleme is megváltozik?

Egyező tanok

Talán a névszámnál is ismertebb a születési számból származtatott numerológia, ám ennek is sok fajtája létezik, például csak a napot, a hónapot vagy az évet, de lehet a teljes dátumot figyelembe vevő módszer is. Az ókori emberek abszolút tudói voltak a számok okkult – azaz titkos, rejtett – jelentésének az emberi életre vonatkozóan is. Bölcseletek szerint az 1-től 9-ig terjedő számoknak megvan a maguk értelmezése, amelyekből megtudhatjuk, kik vagyunk. A numerológia alap­szabálya, hogy nincs más, csak az egyes számrendszer kilenc száma. Minden továbbit visszaszármaztatnak az alapszámokra. A 10-es például az 1 és a 0, a 36-os a 3 és a 6 összege, tehát 9, és így tovább. A számok jelentésének értelmezésében megdöbbentő az egyezőség a hinduk, a kínaiak, az egyiptomiak, a görögök, a zsidók és a modern iskolák tanai között. 

Példa

Ha valakinek a születési dátuma 1950. 10. 13., akkor a száma: 1+9+5+0+1+0+1+3=20, ebből 2+0=2.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714081212
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160167_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714081212
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros