Szülés után véletlenül sterilizálták az orvosok, elnézést kértek

Victoria Hutchinson császármetszéssel hozta világra harmadik gyermekét, Harrisont, és a jó hosszú műtét közben még orvost is cseréltek a brit kórházban, mert aki elkezdte, rosszul lett, így más fejezte be - írja a Mirror. Miután végeztek, megtudta a kismama, hogy el is kötötték, pedig ő ebbe nem egyezett bele.

Hutchinson és élettársa, Garry Gregory ledöbbent, majd elsírták magukat mikor megtudták, több gyermekük nem lehet, ugyanis a művi meddővé tétel után már nincs lehetőség arra, hogy természetes úton teherbe essen egy nő. A felesleges műtétet a Lincoln County kórházban végezték el tavaly júniusban. A pártól annak idején a nőgyógyász megkérdezte, hogy szeretnék e, ha a szülés után elkötnék a petevezetékét, mire mindketten azt mondták, még nem tudják.

A nő a végén aláírta, ha úgy alakul, hozzájárul a császármetszéshez, továbbá az is szerepelt a lapon, hogyha kéri a páciens, akkor sterilizálják. Hutchinson és Gregory végül miután kijöttek a kórházból - egy hónappal a szülés előtt - megbeszélték, hogy nem köttetik el a petevezetéket, mert lehet, hogy szeretnének még közös gyermeket vállalni.

A nő június 9-én visszatért a kórházba szülni, majd az aneszteziológus látva a lapot, megkérdezte, hogyan döntöttek, akarják e a szülés után a petevezeték-elkötését. A nő és az élettársa is határozott nemmel válaszolt. A császármetszés felénél az orvos helyett egy másik jött be a műtőbe, aki viszont sterilizálta az asszonyt. Két és fél óra után kérdezett rá a végig magánál lévő kismama, hogy miért tart ilyen sokáig a műtét, mire azt a választ kapta: az elkötés miatt ilyen hosszú.

A nő azonnal mondta, hogy ő nem kérte, mire az orvos annyit reagált, a papíron ez volt, majd távozott a műtőből, többször nem is látták. A kismama panaszt nyújtott be, az apa pedig múlt héten találkozott a kórház igazgatójával, aki bocsánatot kért a történtek miatt, majd megígérte, kivizsgálják az esetet.