Aktuális

Szülei búcsút vettek a hármasikrek szülésébe belehalt anyától

G. J., Ny. A.

Létrehozva: 2017.12.20.

Rettenetes csapást mért a sors a hajdúszoboszlói családra. Tamás és Nikolett évekig próbálkozott hiába gyermekvállalással. Óriási volt a boldogságuk, mikor a lombikbébiprogram sikeresnek bizonyult és az anyába ültetett petesejtek mindegyike megmaradt. Mira, Léna és Milán múlt pénteken megszületett, de Nikolett belehalt a szülésbe. Nem láthatja felnőni szerelmük gyümölcseit. Borzalmas perceket élnek át azóta a fiatal édesanya szülei. Három unokájuk született, de a sors elvette lányukat. Egy kegyetlen kötelességük volt kedden, amikor bementek lányukhoz elbúcsúzni a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába, ahol Nikolett az utolsó hat hetét töltötte. Akkor látták utoljára.

Nagyon várta, hogy anyuka legyen

A 32 éves kismama a hajdúszoboszlói Mesevár Óvodában dolgozott éveken át. Kollégáit lesújtotta Nikolett halála, mindenki úgy tartja, sokkal több volt, mint egyszerű óvónő. – Imádta a gyerekeket, és nagyon várta, hogy anyuka legyen. Végtelenül kedves, szeretetteljes ember volt. Nagyon megrázott minket a halála – mondta a tagóvoda vezetője.

Öt napja nem alszik

A babák édesapja, Fábián Tamás a tragikus péntek este óta minden nap ott van gyermekeivel az intenzív osztályon. Naponta mindössze fél órát tölthet velük. – Megrázó volt látni őket, ahogy csövek lógnak ki belőlük. De tudom jól, ez az ő érdeküket szolgálja. Mivel korábban jöttek a világra, olyan közeget teremtenek számukra, mintha az anyaméhben lennének. Az elmúlt napokban sokat erősödtek, Mirának már nincs is szüksége lélegeztetésre. A másik két baba kicsit még gyengébb, őket még segíteni kell. Hihetetlen élni akarás munkál bennük – mondja a Borsnak a megtört édesapa. Tamás öt napja alig alszik, hangjából érezhetően fáradtság árad. Mégis keményen tartja magát.

Mi lesz most velük?

A 29 éves férfinak nem kell egyedül megküzdeni a terhekkel. Tamásnak, amint a kicsik kikerülhetnek a kórházból, rokonok, barátok segítenek majd a nevelésben. Ha úgy dönt, az apa kérhet pótanyát a gyerekek mellé, ez többes ikerterhesség után gyakori is. – Ilyenkor egy bölcsődei gondozónő akár minden nap otthon segít a gyerekek ellátásában – mondta lapunknak Takács Imre, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke. A védőnői szolgálat gondoskodik arról, hogy kapjanak anyatejet a babák. A szoptatós anyák gyűjtőpontokon adhatják le anyatejüket. Tamásékért rengetegen fogtak össze, a Tündérkör Alapítvány eddig 38 millió forintot gyűjtött össze és a hajdúszoboszlói önkormányzat 300 ezer forinttal segíti a családot, valamint vállalták, kifizetik Nikolett temetésének költségeit.

Nincs felelős

Nikolett halálát az úgynevezett HELLP szindróma okozta, ami nagyon rövid idő alatt véralvadáshoz vezet a szervezetben. – A méhlepényben lép fel elhalás vagy trombózis, amely az egész szervezetre kihat. Egyszerre alakul ki véralvadás és trombózis, ami aztán hirtelen súlyos szervi károsodásokat okoz. Például kilyukad a máj, vagy vérrög alakul ki az agyban. Ha felmerül a HELLP gyanúja, még sűrűbben kell nézni a vérképet, de ha már kialakult, nagyon nehéz dolguk van az orvosoknak – magyarázta dr. Szélessy Zsuzanna, a trombózisközpont hematológus-belgyógyásza. Ikerterhességeknél gyakoribb a szindróma esélye, és a halálozási arány is magas. Gyakorlatilag tehetetlenek vele szemben az orvosok.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133146_auto_resized.jpg
origo.hu

Sokkoló fotók: felismerhetetlen lett Magnum, Tom Selleck

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27114_resized.jpg?avcount=1713281711
origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132965_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezt látni kell, Lionel Messi fia őrületet okozott – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135269_auto_resized.png
hirtv.hu

A brüsszeli rendőrég engedett az Antifa tagjai őrjöngésének + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132321_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27122_resized.jpg?avcount=1713281711
origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131342_auto_resized.jpg
travelo.hu

Különleges lakóval bővült a budapesti állatkert

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17122754_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, ezekben a percekben mentenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132168_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ae4RZb5-5qyhiL4m4yCopGRHVFB65IgKe8GwZUU2irc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhNDA3MDYyYjExYjQwZDdhYTY1YzhjODM0ODU3MzAw.jpg
Hullámsír

Megdöbbentő fordulat a Hableány-katasztrófájában