Szörnyűség: felrobbant a méhe a várandós anyának

Terhessége középidejében kellett átélnie a borzalmat egy kismamának, aki szinte csak a csodának köszönheti, hogy életben maradt a pici babával együtt.
Terhessége középidejében kellett átélnie a borzalmat egy kismamának, aki szinte csak a csodának köszönheti, hogy életben maradt a pici babával együtt.

Hosszú ideje kínozták már alhasi fájdalmak várandóssága alatt Claire Gaylort, ám orvosai egészen addig nem gyanakodtak semmi drasztikusra, míg végül már olyan rossz állapotba került, hogy csak órái voltak az életéből.

A 37 éves brit nőnek szó szerint felrobban a méhe, kómába esett tíz napra. Úgynevezett placenta percreta-t, vagyis egy súlyos méhrendellenességet állapítottak meg nála. Ebben a betegségben a méhlepény rendellenesen tapad a méhfalhoz, a normálisnál mélyebben ágyazódik be. Ez az egyik legsúlyosabb komplikáció, ami csak egy terhesség alatt felléphet. A méhlepény tulajdonképpen eggyé válik a méhfallal, és még más szerveket is körülölelhet.

Mire ezt az orvosok felismerték, a korábban már két gyermeket is kihordott Claire órákra volt a haláltól, és vele együtt kisfia, Cody is, akinek az anyaméhben leállt a szíve. A baba és a mama életét csak sürgősségi, idő előtti császármetszéssel tudták megmenteni.

– Mikor kómába estem, még terhes voltam, mikor felébredtem, volt egy fiam – mesélte a nő a Dailystarnak. Hogy az orvosok meg tudják menteni Claire életét, az egész méhét el kellett távolítani. A kisfiú mindössze 1 kiló és 76 dekagramm volt születésekor, de ma már ő is szépen cseperedik.