Szörnyű dologra készült Down-kóros lányával az anya

– Ha én nem leszek, senki nem lesz képes gondját viselni a gyermekemnek. – mondta a nő, amikor a rendőrök megérkeztek házához.
– Ha én nem leszek, senki nem lesz képes gondját viselni a gyermekemnek. – mondta a nő, amikor a rendőrök megérkeztek házához.

Gyilkossági kísérlettel vádolnak egy dél-karolinai nőt, aki állítólag azt tervezte, hogy leszúrja Down-kórban szenvedű kislányát. Pamele Contrerast a spartanburgi rendőrök őrizetbe vették, és még óvadék ellenében sem engedik szabadlábra, ugyanis nem csak köz-, hanem önveszélyes is.

A WSPA jelentése szerint Contreras ki akarta oltani saját életét, és mivel úgy gondolta, hogy halála után senki nem lenne képes ellátni beteg kislányát, ezért a lánnyal is végezni fog. Mielőtt szörnyű tettét kigondolta, értesítette a hatóságokat, akik szerencsére időben a helyszínre érkeztek.

A zavarodott nő kezében egy késsel várta őket, míg a kislány kezében egy pohár narancsszínű folyadékot tartott. Contreras elmondta, hogy a pohárban nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel, és hogy ő már ivott a keverékből. Azt gondolta, hogy a keveréket utána a gyermekével is megitatja, majd – mielőtt még elájulna – egy késsel halálra szúrja a kicsit.

A nő óvadékkérelmét a napokban elutasították, és gyilkossági kísérlettel vádolják. Amennyiben bűnösnek ítélik, előre eltervelt szándékai miatt akár 30 évnyi börtönt is kaphat.