Szörnyeteget fogott Straub Dezső

Egy egész hónapra elegendő halat kifogott a tizenharmadik horgászkupán Straub Dezső. Pedig csak egy ponty akadt a horgára.

Egy egész hónapra elegendő halat kifogott a tizenharmadik horgászkupán Straub Dezső. Pedig csak egy ponty akadt a horgára.

Különleges verseny összefoglalóját izgulhatják végig hamarosan a Fishing&Hunting csatorna szerelmesei. Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg ugyanis a Társasági és Média Horgászkupát Maconkán. Ezen többek között részt vett Erdei „Madár” Zsolt, világbajnok ökölvívó, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó és Straub Dezső színművész is. Az utóbbi lefőzte a bajnokokat: egy majdnem 19 kilós pontyot fogott.

Méretes ponty került a horogra

– Az ember, hogyha valamiben nincs nagyon otthon, akkor két dolgot tehet. Vagy szakkönyvet vásárol, vagy szakember segítségét kéri. Én megkérdeztem egy horgász világbajnokot pár éve…. Erdei Attila féder világbajnok ellátott néhány jó tanáccsal, és kötött nekem néhány előkét, hogy ezzel próbálkozzak Maconkán, ahol korábban többször világi nagyokat égtem. Ezzel a szereléssel rögtön nyertem két versenyt – mesélte Straub, aki szerint a siker nem a csalitól vagy az etetőanyagtól függ, hanem a szerelék harmóniájától.

A siker nem a csalitól vagy az etetőanyagtól függ, hanem a szerelék harmóniájától

– Maconkán tizenvalahány év után egy gyümölcsös pellettel sikerült megakasztani ezt a szépséget. Közel félórás fárasztás után tudtam partra emelni a halat. Óriási drukkersereg volt mellettem, megkérdezték, hogy tavaly mikor szakadt el a zsinór, hol a leggyengébb a cucc, idén is be fog e szorulni az orsóm, mint tavalelőtt. De ez a kupa azért nagyon jó, mert itt baromi jókat lehet röhögni, és ha az ember egy kicsit tud horgászni, még halat is foghat – mesélte a színművész.