Szombaton még cikket adott le, vasárnap nyoma veszett a győri újságírónak

Családja és ismerősei mindent tűvé tesznek annak érdekében, hogy megtalálják Harcsás Juditot. A Kisalföld korábbi, 55 éves újság­írója vasárnap délután öt órakor szó nélkül távozott győri otthonából, azóta pedig nem adott életjelet magáról.

Judit sem az iratait, sem a telefonját nem vitte magával. Szombaton még cikket adott le, így mindenkit váratlanul ért az eltűnése. Fiát, Harcsás Gergelyt felzaklatták a történtek.

– Lelki problémák állhatnak a hát­térben, de bővebben nem akarok errôl beszélni – mondta Gergely a Borsnak. Átfésülték az egész várost, valamint a környező településeket is, egyelőre azonban nem akadtak az újságíró nyomára. A rendőrség országos körözést adott ki az eltűnése miatt, emellett civilek és a Vöröskereszt kutyás munkatársai is részt vesznek a keresésben.

Harcsás Judit vasárnap óta nem adott magáról életjelet

Harcsás Judit a győri média egyik kiemelkedő alakja. Sokat fog­lalkozott a Sashegypusztán 2003-ban brutálisan meggyilkolt Tompa Eszter ügyével, a huszonkét évesen elhunyt lány édesanyjában is sokáig tartotta a lelket.

Az újságíró korábban rákbeteg volt, ám 2015-ben már gyógyultként arról beszélt a csornai művelődési házban sorstársainak, ho­gyan lehet legyőzni a gyilkos kórt. Erőt, hitet adott nekik.