Szívszorító: esküvője után néhány nappal halt meg

A fiatal nőnél rákot diagnosztizáltak, de azt nem akarta tudni, mennyi ideje van mág hátra. Egy megható naplóban írt a friss házasként megélt legboldogabb pillanatairól, amik élete utolsó napjai is voltak egyben.
A fiatal nőnél rákot diagnosztizáltak, de azt nem akarta tudni, mennyi ideje van mág hátra. Egy megható naplóban írt a friss házasként megélt legboldogabb pillanatairól, amik élete utolsó napjai is voltak egyben.

A fiatal londoni újságírónál, Mo Akhtarnál tavaly júliusban állapították meg, hogy tüdőrákja van. A 32 éves nő akkor fordult orvoshoz, amikor a szűnni nem akaró köhögése miatt már nem tudott dolgozni menni. Szerelme is ekkor figyelmeztette, hogy nemrég látott egy hirdetést, amiben a megelőzés fontosságáról beszéltek, és ha 3 hétnél tovább húzódik el a köhögése, komoly baj lehet, ki kellene vizsgáltatnia magát. A diagnózis hamar megszületett, ezután Mo mindössze egy dolgot kért orvosaitól, nem akarta, hogy elárulják neki, még mennyi ideje van hátra; úgy akarta élni életét, hogy ne a betegsége uralja mindennapjait.

© Fotók: Facebook

A fiatal nő úgy ezután úgy gondolta, segítenie kell azoknak is, akik hasonló helyzetben vannak, ezért egy napló írásába kezdett, amit publikálni készült. Monál megállapították, hogy a rák átterjedt az agyára, ezután kezelések sora várt rá.

Barátjával, Farbazzal ekkor már 10 éve alkottak egy párt, de a diagnózis után elhatározták, hogy összeházasodnak, majd mindössze 6 napos szervezés után egybekeltek. Mo bátran írt élete legboldogabb napjairól, amik végül élete utolsó napjai is voltak egyben.

– Azt terveztük, hogy összeszedünk egy kis pénzt, stabilizáljuk az anyagi helyzetünket, ezután összeházasodunk, gyerekeink lesznek és boldogan élünk. Az élet közbeszólt. Mikor megismerkedtünk, elég sok gondom volt, de Mo segített ezeket megoldani. Mielőtt meghalt volna, azt mondta, jobban fél engem itt hagyni egyedül, mint amennyire a ráktól fél - mesélte Farbaz, akit felesége megkért, hogy próbáljon talpon maradni a halála után is, és ez az, ami erőt ad férfinek a gyászában.

Alig 10 nappal az esküvője után végül szervezete feladta a harcot a rákkal szemben.