Aktuális

Szilvia: 300 ezerért adták el anyukám ellopott hamvait

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2020.02.21.

Két éve keresi gazdája az édesanyja földi maradványait ölelő ékszert, amelyet betörők loptak el tőle. Most kiderült: egy elegáns budapesti üzlet megvette és tovább is adta a hamvakból préselt gyémántot ölelő medált.

Forrás: Bors

Szilvia 2012-ben veszítette el az édesanyját, akinek az utolsó kívánsága az volt, hogy a hamvaiból gyémántot préseljenek. A család eleget tett a kérésnek, a gyémántot egy egyedi, elefántot mintázó medálba foglaltatták, az ékszert pedig nagy becsben tartották. Mint arról a Bors 2018 májusában beszámolt: a család házába ismeretlenek betörtek, és többek között ezt a medált is ellopták. Szilvia feljelentést tett, de a nyomozás nem hozott eredményt annak ellenére sem, hogy a família a nyilvánosság segítségét kérte, pénzt ajánlottak a számukra felbecsülhetetlen értékű ékszerért.

A két éve tartó csend után most döbbenetes fordulat kö­vetkezett be az ügyben. Szilvia egy bejegyzést tett közzé a Facebookon.  

„Kedves Ismerőseim! Édesanyám hamvaiból készült sárga gyémántot lánccal együtt 2018 májusában ellopták. Nemrégiben feltűnt a fotója egy webshop oldalán, de valaki megvette. Nagyon szeretném visszavásárolni, ezért kérnélek Titeket, hogy egy megosztással segítsetek!”

Megkeresésünkre Szilvia el­mondta: az egyik ismerőse hívta fel a figyelmét arra, hogy egy elegáns, ékszerekkel foglalkozó cég honlapján feltűnt az ékszer, 434 ezer forintos áron.

– Bementünk a cég egyik boltjába, ahol közöltük, hogy a lopott ékszerünk után nyomozunk. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudnak segíteni, mert már megszűnt az a cégük, amelyik a felvásárlással foglalkozik, így nem tudják, kitől vették. Sajnos azt sem tudják megmondani, hogy kinek adták el, mert készpénzért vitte el az új vevő, aki 300 ezer forintra alkudta le a medált. Ezután az érdi rendőrségre mentem, ahol a nyomozó rövid kutakodás után csak annyit tudott mondani, hogy nem lehet tudni, ki vette meg – mesélte tanácstalanul Szilvia.

Az ékszerüzletben dolgozók nagyon sajnálják, ami a nővel történt, de szerintük ők nem tehetnek semmiről, és segíteni sem tudnak a medál felkutatásában.

– Amit elvárt tőlünk a rendőrség, azt megtettük – közölte az érintett ékszerüzlet egyik alkalmazottja. – A medált zá­logba adták be, és mi egy éve értékesítettük, 2019 áprilisában. Az akkor hatályos minden törvényt betartva jártunk el, dokumentumot nem kellett kérnünk attól sem, aki beadta, és attól sem, aki megvette. Ha áprilisban vitték el, akkor 2018. decembere körül adhatták be, vagy még előbb, hiszen 4 hónapos türelmi időt adunk a zálogba leadott ékszerekre.

Ha a boltban jól számolnak, akkor a betörő vagy az, aki tő­le megvette az ékszert, naprakész lehetett a hazai törvényekből, ugyanis pont az utolsó percben tudta úgy zálogba adni az elefántot, hogy nem kértek tőle igazolványt. Éppen ezekben a hónapokban lépett ugyanis hatályba a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, ami kötelezővé tette, hogy aki ékszert ad be zálogba, annak igazolnia kell magát.  

Kerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol arról érdeklődtünk, hogy folyik-e jelenleg nyomozás az ügyben.

– Érkezett ugyan az egyik ellopott tárggyal kapcsolatban információ, ezt az érdi rendőrök ellenőrizték, ám az utánajárásuk nem vezetett a tettes nyomára – közölték lapunkkal.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162047_auto_resized.jpg
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714071017
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162581_auto_resized.jpg
vg.hu

Nincs még késő lehajolni az ingyen 150 ezer forintért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27442_resized.jpg?avcount=1714071017
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146288_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163335_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közelít a világvége: baljóslatú jövendölések láttak napvilágot

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros