Szigetszentmiklósi horrorszülők: idegösszeomlást kapott a börtönben az apa

Mentálisan és fizikailag is összeomlott a börtönben K. Rudolf. A férfit és volt élettársát, H. Andreát is 13 éve ítélték februárban három gyermekük megrontásáért. Az apa képtelen a munkára, és korábbi zárkájából új helyre kellett szállítani.

Mentálisan és fizikailag is összeomlott a börtönben K. Rudolf. A férfit és volt élettársát, H. Andreát is 13 éve ítélték februárban három gyermekük megrontásáért. Az apa képtelen a munkára, és korábbi zárkájából új helyre kellett szállítani.

Négy éve borzolja a kedélyeket a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügye. Az országos felháborodást kiváltó történet végére novemberben vagy decemberben kerülhet pont. A Fővárosi Ítélőtábla közleménye szerint november 8-án zárt tárgyalást tartanak. Ekkor feltehetően egy szakértői véleményt fognak meghallgatni, amely nem érkezett meg a korábban szeptemberre kitűzött tárgyalási napra. Így november 8-án az is elválik, hogy már aznap kihirdethetik-e a jogerős ítéletet vagy még egy újabb tárgyalási napra szükség lesz.

Idén júniusban az apa, K. Rudolf elájult a tárgyaláson. Akkor a bíró jegyzőkönyvbe diktálta: a férfinek „botorkáló a járása” és szemmel láthatóan nagyon rossz egészségi állapotban van.

A Bors most úgy értesült: K. Rudolf idegei felmondták a szolgálatot. A fővárosból Veszprémbe szállították át a férfit, jelenleg egy kétszemélyes zárkában őrzik. Úgy tudjuk, hogy nyugtatókat szed, és munkára alkalmatlannak nyilvánították. Börtönbe vonulása előtt többször is hangoztatta, hogy ha lecsukják őt, akkor neki vége, féltette a testi épségét. K. Rudolfot egyetlen hozzátartozója sem látogatja, csupán egy barátja jár be hozzá a börtönbe. A férfi még mindig a felmentésében reménykedik, és tagadja, hogy szexuálisan bántalmazta három gyermekét.

Ismeretes: a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy 2013-ban pattant ki. K. Rudolfot és H. Andreát szexuális erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádolták meg, az akkori vádirat szerint a pár rendszeresen megerőszakolta és verte három gyerekét, fekáliát, bogarakat és patkányt is etettek velük. A férfit és az asszonyt 2013-ban előzetes letartóztatásba helyezték, ám a Budapest Környéki Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette őket a szexuális erőszak vádja alól és a párt szabadlábra helyezték. K. Rudolfék a szabadlábra helyezésük után interjút adtak a Borsnak, ekkor is kategorikusan cáfolták mind a bántalmazásokat, mind a szexuális erőszakot.

Aztán tavaly márciusban következett az újabb fordulat: a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét, mert álláspontja szerint az elsőfokú bíróság eljárási szabályokat sértett a szexuális erőszak vizsgálata során. Az ítélőtábla új eljárás lefolytatását írta elő, annak lefolytatására a Fővárosi Törvényszéket jelölte ki. A Fővárosi Törvényszék idén februárban 13 év fegyházra ítélte a férfit és a nőt, egyben ismét elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezésüket.

A jogerős ítélet kihirdetése nyilvános lesz.