Szexuális ajánlat miatt halt meg a férfi a zuglói villamosmegállóban

2015. június 17-én késő este italozott egy férfi egy ismerősével, majd később felszálltak a XIV. kerületben egy villamosra. Itt megszólítottak egy párt, akik szintén éppen ittak, majd megkínálták őket.

Aztán együtt szálltak le a Kerékgyártó utcánál, ahol folytaták az italozást. A későbbi sértett egyre részegebb lett, emiatt többnyire a peron szélén lévő korlátnak támaszkodva állt, míg a többiek tőle kissé eltávolodva beszélgettek egymással.

A pár nőtagja ment oda hozzá, hogy a földön levő üvegből töltsön magának, majd szóba elegyedtek, ami közben a férfi szexuális ajánlatot tett a nőnek.

A nő a férfi ajánlatán felháborodott, és a történteket először az ismerősnek mondta el, aki számon kérte a férfit a viselkedéséért, többször meg is ütötte. A korlátnak támaszkodó, súlyosan ittas férfi a váratlan támadás ellen nem tudott védekezni, az ütések hatására a földre esett.

Ezután tudta meg a pár 36 éves férfi tagja is, mit mondtak az élettársának, ő is odament a földön fekvő férfihoz, majd a vád szerint kifejezetten nagy erővel, többször megrúgta és megtaposta a férfit, miközben folyamatosan szidalmazta őt.

Aztán mindhárman távoztak, de rövid időn belül elkapták őket a rendőrök.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A 36 éves férfit a Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, amelynek büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés. A meghalt férfi ismerősével szemben is vádat emeltek súlyos testi sértés kísérlete miatt.

Jelenleg mindketten – más ügyben – jogerős szabadságvesztés büntetést töltenek.