Szerelmi bánat miatt lett öngyilkos a debreceni diák

Két hónapon belül két diákja is öngyilkos lett egy debreceni gimnáziumnak. Az iskola tanulóit és tanárait is sokkolták a tragédiák.
Két hónapon belül két diákja is öngyilkos lett egy debreceni gimnáziumnak. Az iskola tanulóit és tanárait is sokkolták a tragédiák.

Szinte elképzelni is szörnyű, ami két hónap leforgása alatt a debreceni Szent József Gimnáziumban történt. Ezalatt a rövid idő alatt az iskola két diákja is öngyilkos lett: novemberben egy fiú, míg januárban egy addig életvidám, 16 éves lány, Viktória végzett magával:

– Teljesen sokkolt mindenkit az öngyilkosság híre, nem gondoltuk volna, ugyanis Viki nagyon boldog családban élt – mondja a lány egyik ismerőse. – Ő maga is vidám, kedves és segítőkész volt mindenkivel, barátai imádták, a családja pedig kimondottan összetartó. A testvéreivel és a szüleivel is nagyon szerették egymást – mondja a neve elhallgatását kérő ismerős, aki hozzáteszi: úgy tudja, nem is a családi vagy iskolai gondok, hanem egy szerelmi csalódás okozta a tragédiát.

– Úgy tudom, elvesztette a szerelmét. Még mindig nem hisszük el, hiszen a szülei odafigyeltek rá, jó kapcsolatban voltak, így tudták, hogy gondjai vannak. Jártak pszichológusnál, hogy segítsenek neki. Tényleg mindent megtettek érte – mondja szomorúan. Az iskolában nem tapasztaltak semmi rendkívülit. Vikit nem látták depressziósnak, tanulmányi eredményei is jók voltak. A szörnyűségek után szülői értekezletet hívtak össze.

– Az intézményben a felekezeti lelkigondozás mellett iskolapszichológus is segíti a diákok problémáinak megoldását – mondta a Dehírnek Bódis Zoltán igazgató. A középiskolában már az első öngyilkosság után elkezdték az iskolai krízishelyzet kezelését, jelenleg egy debreceni civil alapítvánnyal dolgoznak ki egy olyan programot, amelybe a szülőket és a diákokat is bevonják, hogy lássák, hol van szükségük több segítségre a diákoknak.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!