Szerelmes lett tini tanítványába, majd lelépett a pap

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak egy 42 éves baranyai pap ellen, aki a közelmúltban lelkiismereti okok miatt mondott le a szolgálatról. Püspöke jelentette fel.

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak egy 42 éves baranyai pap ellen, aki a közelmúltban lelkiismereti okok miatt mondott le a szolgálatról. Püspöke jelentette fel.

A plébános azért lépett ki a katolikus egyházból, mert korábban egy középiskolás fiú tanítványával volt viszonya, amit a mai napig nem tudott feldolgozni.

Udvardy György me­gyéspüspök közleményéből derül ki, hogy az atya, a Pécsi Egyházmegye papjaként súlyos erkölcsi okokra hi­vatkozva kér­te elbocsátását a papi szolgálatból. Egy évekkel ezelőtt történt eseménnyel indokolta távozását, amely felveti a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját. A püspök kivizsgálta az esetet, majd azonnali hatállyal felfüggesztette a papot. Nemcsak hivatalától fosztotta meg, hanem rögtön fel is jelentette.

Az eljárás tényét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

– Egy 42 éves férfi ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folyik nyomozás – áll a közleményben.

Az atya rendkívül népszerű volt. Botrányát eltűnéséig titokban tudta tartani

A püspökség a botrányos ügy­ről minden olyan iskolát tájékoztatott, ahol az atya hittant oktatott, vagyis a Ciszterci Nagy Lajos Gimnáziumot és a Szent Mór Iskolaközpontot. Az atya egyik iskolában sem dolgozik már. Egyébként mindkét helyen nagyon elégedettek voltak vele, panasz sohasem merült fel el­lene.

A települést, ahol papként szolgált, meglepte az atya eltűnésének híre. Lapunknak a helybeliek úgy emlékeztek, hogy ő volt az, aki fellendítette a város hitéletét.

– Tíz éve jött, akkor néhány idős ember járt misére, most meg már alig lehetett beférni a templomba – mondta az atyát ismerők egyike.

– Nagyon jó viszonyban volt mindenkivel. Úgy érzem, cser­ben­hagyott minket, szólhatott volna az utolsó miséjén, hogy többé nem látjuk – mondta egy asszony a gyülekezetből.