Szerelme tartja a lelket a gyilkos tiniben

Szerelme tartja a lelket a márianosztrai börtönben ülő T. Attilában, aki társával együtt 2012-ben megölt két embert a soproni lőtéren. A 23 éves fiatal jó magaviselettel kilenc év múlva szabadulhat.
Szerelme tartja a lelket a márianosztrai börtönben ülő T. Attilában, aki társával együtt 2012-ben megölt két embert a soproni lőtéren. A 23 éves fiatal jó magaviselettel kilenc év múlva szabadulhat.

Az egész országot megdöbbentette, ami 2012 április 17-én történt a soproni lőtéren. Két 19 éves, jó családból származó fiatal, T. Attila és V. Roland két embert lőtt agyon hidegvérrel.

– Felemeltem a fegyvert, és lelőttem a lőtérvezetőt… Kérdezte a második sértett, hogy mit csinálunk. Mondtam, gyakorolunk. Akkor már közel volt hozzám. Lelőttem a második sértettet… Nem halt meg, elfutott. Akkor Roland lőtt rá… Odamentem a második sértetthez, és hátba lőttem – így vallott a tárgyalásán T. Attila, akit két éve jogerősen húsz évre ítéltek. Életkora miatt ez volt a maximum, amit kaphatott, de jó magaviselete miatt már kilenc év múlva szabadulhat a márianosztrai börtönből, ahol büntetését tölti. A tiniként gyilkoló, most 23 éves T. Attila 2025-ben is csak 32 éves lesz. Új éle­tet kezdhet. Talán éppen azzal a lánnyal, akivel még a gyilkosság előtt is­merkedtek meg és szerettek egymásba, s aki a mai napig látogatja őt.

– Rendszeresen bejár hozzá ez a lány. Csomagot visz neki, támogatja. A lány környezete ugyan nem nagyon érti ezt, de a lány mégis kitart. Attilát egyébként a családja is támogatja, tőlük is kap ellátmányt, elég jó sora van bent. Úgy hallottam, munkája is van – mesélte nekünk egy Márianosztrán raboskodó fogoly hozzátartozója. A Bors információi szerint a fiatalok valóban már a gyilkosság előtt is együtt voltak, de miután letartóztatták Attiláékat, a fiú szakítani akart.

– Vé­get akart vetni a kapcsolatnak, nem akarta, hogy a szerelme évekig csak várja. Azt szerette volna, ha új életet kezd nélküle, de a lány mégis kitartott. A bírósági tárgyalásokon nem vett ugyan részt, de mióta Attila megkezdte jogerős büntetését, bejár hozzá a rácsok mögé.