Szerelme szeme láttára ugrott a halálba Kriszta

Legyen szép a temetésem! – ezt üzente legjobb barátnőjének a 19 éves B. Kriszta, mielőtt kivetette magát a kilencedik emeletről. A lány éppen akkor zuhant a halálba, amikor barátja fékezett a ház előtt.
Legyen szép a temetésem! – ezt üzente legjobb barátnőjének a 19 éves B. Kriszta, mielőtt kivetette magát a kilencedik emeletről. A lány éppen akkor zuhant a halálba, amikor barátja fékezett a ház előtt.

Szív alakban égnek a mécsesek az ózdi lakótelep tízemeletes házai előtt. Itt ugrott a mélybe a 19 éves B. Kriszta. A lány csütörtökön kora délután még lakása kilencedik emeleti ablakában üldögélt háttal. Ezt szomszédja a saját ablakán kinézve észrevette, aki gyanította, hogy mire készül. Próbálta lebeszélni a tinédzsert az öngyilkosságról, de a lány semmire sem reagált, valószínűleg gyógyszerek hatása alatt volt.

Kriszta legjobb barátnője, Anita a Borsnak elmondta, családi okok miatt dönthetett úgy Kriszta, hogy eldobja az életét.

– Írt egy üzenetet, hogy legyen szép a temetésem, én azonnal rohantam hozzá. De mire a házhoz értem, már holtan feküdt a földön. Nem volt nagyon összetörve a teste, mintha csak aludt volna – sóhajtott Anita, aki péntek reggel óta ült a mécsesek mellett, eddig képtelen volt feldolgozni gyerekkori barátnője halálát. Úgy tudjuk, a fiatal lány nem halt meg azonnal, de a kiérkező mentők sikertelenül próbálták megmenteni.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

Kriszta Ózdon a nála jóval idősebb, ötvenéves barátjánál lakott, aki taxisofőrkét dolgozik és éppen a zuhanás pillanatában ért a házhoz. Így kénytelen volt végignézni a szerelme halálát. Kriszta pincérnőnek tanult és dolgozott. Környezete szerint nagyon rendes lány volt, aki segítette három kiskorú féltestvérét is. Azonban belső békéje mégsem volt meg, korábban többször megpróbálta eldobni az életét. Gyógyszereket vett be, de a segítség eddig mindig időben érkezett.

A környéken arról beszéltek, hogy Kriszta féltékeny volt a párjára, de ikertestvére, Ági a Borsnak ezt cáfolta. A lány boldog volt párjával, az előző hétvégén is együtt voltak moziban. Néhány hónapja költözött a férfihoz. Kriszta semmi előjelét nem mutatta annak, hogy mire készül.

– Én álltam hozzá a legközelebb, és még fel sem fogtam, hogy mi történt a testvéremmel – tette hozzá Ági. Kriszta búcsúlevelet is írt a testvérének az interneten. Ikertestvére éppen Miskolcon az iskolájában volt a tragédia idején.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!