Szelektíven gyűjtik a pelenkát Görög Zita gyermekei

Amióta anya lett, egyre fontosabb a környezetbarát életmód Görög Zitának. - mesélte az RTL KLub reggeli adásában a topmodell.
Amióta anya lett, egyre fontosabb a környezetbarát életmód Görög Zitának. - mesélte az RTL KLub reggeli adásában a topmodell.
Amikor csak teheti, kerékpárral közlekedik, mert vallja: a bringának a legjobb a kilométer/energia aránya a városi közlekedésben. Ha nem biciklivel, alacsony fogyasztású elektromos robogóján közlekedik, gyermekeit pedig a téli időszak kivételével BKV-val szállítja. A porontyok ezt egyáltalán nem bánják, sőt: imádják a sárga villamosokat.

A szelektív hulladékgyűjtésre is neveli porontyait, elsősorban saját példája révén, de kicsiknek is van egy külön szemetesük, amibe a pelenkákat dobják. Első találkozása a hulladékgyűjtés szelektív módjával még tizenegy évvel ezelőtt, egy dán modellügynökségnél történt: akkor még fogalma sem volt mire valók a különböző színű konténerek, és össze-vissza szemetelt. Valaki azonban egy papírfecni alapján megtalálta Zita címét és visszajuttatta a szemétcsomagokat hozzá.

Azóta erre különös figyelmet fordít Zita, de ha teheti létre sem hozza a hulladékot: a vizet például nem pillepalackokban, hanem nagy ballonokban vásárolja, melyhez külön automatája van: ez nem csak környezetbarát, de nem is kell naponta cipekedni a bevásárlás során.

A sztár a közelmúltban fellépéseit is körültekintően válogatja meg: nemrég egy jövőközpontú gondolkodást népszerűsítő emlékmű, illetve egy biciklikölcsönző átadásán is részt vett.

BorsOnline