Aktuális

Szekrényben tartja szülei hamvait Fiala János

ozs

Létrehozva: 2016.11.25.

<p>Fiala János sokáig megosztó és egyben megkerülhetetlen alakja volt a magyar médiának. </p>

Forrás: Bors

Íróként, új­ságíróként, rádiósként hosszú évek óta elemzi az ország helyzetét, eseményeit, a napokban Az utolsó esély címmel megjelent könyvében azonban magáról, múltjáról, családjáról vall. A kötetben hosszú bekezdéseket szentel például annak, hogy édesanyja állandó elégedetlensége az egész életére rányomta bélyegét.

– A múltamat végigkísérte az az állandó bizonyítási vágy, hogy szerettem volna megfelelni az édesanyám elvárásainak, azon keresztül pedig mindenki másnak is. Eleinte minden erőmmel azon voltam, hogy ezeknek eleget tegyek, aztán ez később átfordult egyféle lázadásba. Rendkívül nyomasztó volt, hogy sosem voltam számára elég erős, jó illatú, vagy hogy gyakran leszidott olyan dolgokért, amikért mások dicséretet kaptak – mesélte a Borsnak az Alexandra Kiadónál megjelent új könyve kapcsán Fiala János. A sajátos stílusú műsorvezető szülei ma már sajnos nem élnek, földi maradványaiknak azonban a mai napig nem talált méltó helyet. 

A könyvben több oldalon keresztül meséli, hogy egyik szentestén szülei urnáit egy reklámszatyorba rakta, és kiment velük a Duna-partra, hogy a folyóba szórja a hamvakat. A végső búcsút azonban egy arra járó rendőr megzavarta, így az elhunytak maradványai visszakerültek a szatyorba, majd Fiala otthonába. A rádiós a Borsnak elárulta, hogy ez a történet ugyan csak fikció, ám az igaz, hogy ma is otthon tárolja szülei hamvait.

„A két urna alakra, színre, de még súlyra is megegyezik, pedig anyám sokkal könnyebb volt apámnál. Anyám halála után egyetlen dolgot vittem el a lakásból: az apám urnáját. Anyukám urnája apukám urnája mellé került, mindketten az előszobai beépített szekrényben vannak törülközők, zsebkendők, ágyneműk tőszomszédságában” – írja könyvében Fiala.

– Valóban otthon, a beépített szekrényünkben vannak a szüleim urnái. Jelenleg a lányom ruháit is ott tároljuk. Így néha ide-oda pakoljuk őket, ugyanakkor valószínűleg így sokkal többet gondolok rájuk, mintha a Dunába szórtam volna a hamvaikat. Tudom, hogy ez nem a legmegfelelőbb megoldás, de jelen pillanatban nem tudnám megmondani, hol lenne számukra a legmegfelelőbb nyughely – mondta a rádiós, aki nem csinál titkot abból sem, hogy erősen foglalkoztatja az elmúlás gondolata.

Sértődős gyerek volt

Fialát nem csak édesanyja, hanem testneveléstanára is gyakran letolta. A könyvben is idézett üzeneteiből az is kiderül, hogy az újságíró mág kisiskolásként sem volt könnyű ember.

„Tisztelt Szülők!

Gyermekük kidobósban, függeszkedésben és mezei futásban is pocsék teljesítményt nyújt. Rosszul tűri a vereséget. Nyafka. Nem mer levetkőzni mások előtt. Instrukcióim hallatán örökké megsértődik. Kérem, addig intézkedjenek, amíg nem fajulnak el a dolgok: X.Y., testnevelőtanár.”

– Rengeteget gondolkodtam már a saját halálomon is, de fogalmam sincs, hogyan szeretnék távozni az élők sorából, és azt sem, hogy a porhüvelyemnek hol képzelem el a megfelelő nyughelyet.

Abban vagyok csak biztos, hogy a halálommal nem szeretnék a lá­nyomra pluszterheket róni – merengett Fiala, hozzátéve, hogy élete jelenleg épp kiegyensúlyozott állapotban van.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156865_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714043715
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159399_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokkot kapott a pár attól, ami a padló alól előkerült a felújításon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153706_auto_resized.jpg
ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714043715
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenki csodájára fog járni Európa legnagyobb tárlatának, amelynek a Városliget ad otthont

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal