Szándékosan őszülnek a férfiak

Egyre több férfi festi a haját, és ráadásul nem azért, mert az ősz hajszálakat akarják eltüntetni, hanem épp ellenkezőleg: fehérre festetik a skalpjukat.
Egyre több férfi festi a haját, és ráadásul nem azért, mert az ősz hajszálakat akarják eltüntetni, hanem épp ellenkezőleg: fehérre festetik a skalpjukat.

Külföldön már megszokott

Míg a külföldi sztárok esetében meg sem lepődünk, hogy Brad Pitt vagy David Beckham ko­rábban gyanúsan szőke, vagy Tom Hanks, esetleg Arnold Schwarzenegger ősz szálaktól mentes haja láttán, addig nálunk most kezd egyre nagyobb divattá válni, hogy a teremtés koronái is festik a hajukat: a hajbeültetés, színezés, melírozás is egyre elterjedtebb a férfiak körében.

A nők szerint szexi

Bár az őszülő halántékú, középkorú férfi az örök szexideálok közé tartozott a nők körében, a festett ősz haj divatját valószínűleg Gianluca Vacchi, a hazánkban is sokakat megosztó olasz playboy figurája élesztette fel titokban. Nálunk Abaházi Csaba rádiós műsorvezető is hódít eredeti ôsz hajával: – Most nem festem a hajam, mert nekem ez így tetszik őszen. De a kilencvenes években még hosszú piros, meg mindenféle más színű hajam is volt. A férfiaknál ez valahogy teljesen normális, sőt kifejezetten sármos, de kevés nőt ismerek, aki természetes fehér tincseit felvállalná.

Abaházi Csaba © MTI

Most az ősz haj a divat

Igyekezzünk ke­rülni a kellemetlen hatású, egy­értelműen festett és színezett tincseket. Az őszülés nem ciki, sőt most kifejezetten divatos a mákos, vagy fehér hajkorona. Ha pedig a genetika nem áll ön mellett, de mégis kipróbálná az ősz hajat, egyeztessen a fodrászával, és festessen szürke frizurát, mert most igazán divatos lehet vele.

© Thinkstock

Óvja a színét!

A kozmetikai ipar is felfedezte, hogy a férfiaknak igényük van a kifejezetten nekik kifejlesztett termékekre. Ha ön is beállt a sorba, érdemes kifejezetten ősz hajra való sampont használni, mert ezekkel tel­je­sebb, homogénebb hatást érhetünk el, és megóvja hajunkat a sárgulástól.

© Thinkstock

Festi a haját?

Pfeiffert Richárd: Sokáig volt az egész hajam melírozva. Szerintem kell a változatosság. Úgy látom, a lányoknak bejön. Teljesen szőke nem lennék, legfeljebb csak annyit változtatnék, hogy jobban látszódjon.

Sallai Győző: Volt egy szereplőválogatás, ahova színes hajú fiúkat kerestek. Arra festette be egy barátom a hajamat, és azóta is ő csinálja. Egy óra alatt megvan. Egy játékboltban dolgozom, a gyerek mindig rám csodálkoznak, és nekik nagyon tetszik. Én vagyok nekik a sellő­hajú fiú.

Fehér Beatrix: Amikor megismerkedtünk, barna volt a haja. Aztán egyszer csak megjelent így. Három óra kellett, hogy megszokjam. Furcsa volt, de beletörődtem és elfogadtam. Az eredeti jobban tetszett, de nekem is volt színes hajam. Fél évig alul kékre volt festve.