Számkivetett lett az RTL-nél A Konyhafőnök séfje

Keményen elhatárolódik az RTL Klub Bernáth Józseftől! A Konyhafőnök egykori séfje a Borstól értesült a hírről, amiről a versenyzőket e-mail­ben tájékoztatta a csatorna.
Keményen elhatárolódik az RTL Klub Bernáth Józseftől! A Konyhafőnök egykori séfje a Borstól értesült a hírről, amiről a versenyzőket e-mail­ben tájékoztatta a csatorna.

Már a távozásának a híre is hideg zuhanyként érte A Konyhafőnök rajongóit, most újabb fejtörést okozhatnak a legfrissebb hírek. Bernáth József kapcsán ugyanis a napokban egy elektronikus levél érkezett meg a műsor játékosai részére.

– Meglepő volt. Arra hívták fel a figyelmet, hogy József már nem hivatkozhatna a műsor és a csatorna nevére, amennyiben vendégszerepléseken vesz részt, és arra is emlékeztettek mindenkit, hogy az ilyeneken lehetőleg senki ne társuljon hozzá, ha felkérést kap – emlékezett a műsor egyik volt játékosa, akinek állításait egy másik szereplő is megerősítette a Borsnak.

Hogy mit követhetett el a séf? Mivel húzhatta ki a gyufát volt kenyéradójánál? Nagyon nehéz elképzelni. Pláne annak fényében, hogy már januárban is nagy vihart kavart a hír, távozhat a műsorból. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Bors olvasóinak is közel nyolcvan százaléka úgy szavazott, Bernáth József a kedvence a műsor zsűritagjai közül. A séf közösségi oldalán a legutóbbi bejegyzések között már sem az RTL Klub nevét, sem A Konyhafőnök című műsort nem találtuk meg. Igaz, olyan rendezvényekről akadtak fotók, ahol a műsor egykori játékosaival „haknizik”. Alig két hete Sass Danival és Kuti Balázzsal Esztergomban „léptek fel”. A saját nevével fémjelzett honlapján ugyanakkor az RTL Klub sikerműsorának összes felvétele elérhető A Konyhafőnök címszó alatt.

A Bors megpróbálta kideríteni, mi történhetett, hogy a műsor egyik legnépszerűbb arcával kapcsolatban már az egykori játékosokat is figyelmeztetnie kellett a csatornának. Kérdéseinkre Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese küldte el válaszait, amelyekből kiderül, Bernáth József a jelek szerint sose térhet vissza a képernyőre. „A Konyhafőnök zsűrije a negyedik évadra teljes egészében megújul, a csapatnak már nem lesz tagja Bernáth József. Így ő már nem tartozik a csapatunkhoz, illetve A Konyhafőnök márkához sem, amit a műsor befejezése óta használ a kommunikációjában, ezért úgy véljük, hogy nincs abban semmi rendkívüli, hogy a velünk szerződésben álló volt játékosokat korrekt módon tájékoztattuk ezekről a fejleményekről, és kereskedelmi televízióként eldöntjük, hogy kivel, milyen formában szeretnénk a továbbiakban együttműködni. Józseffel a jövőben sincsenek képernyős terveink, mivel szerintünk nem megfelelő módon járt el, de ezt az ügyet nem tereljük jogi útra” – közölte Kolosi.

Bernáth Józsefet telefonon értük el, aki munkatársunktól értesült arról, hogy a játékosok e-mailt kaptak vele kapcsolatban, és arról is, volt munkaadója a jelek szerint végleg leszámolt vele. A séf csak annyit közölt, ma beszél Kolosival, és ezt követően áll a rendelkezésünkre. Ezidáig mégsem értük el.