Számítógépes játék rabja volt az eltűnt Rebeka

A család kérésére negyven ember gyűlt össze Győrben szombaton, hogy a két hete eltűnt Bödecs Rebekát keresse. A 24 éves lány semmit sem vitt magával, és a számítógépében hiányoznak böngészési előzmények.
A család kérésére negyven ember gyűlt össze Győrben szombaton, hogy a két hete eltűnt Bödecs Rebekát keresse. A 24 éves lány semmit sem vitt magával, és a számítógépében hiányoznak böngészési előzmények.

Barátok, ismerősök, de ismeretlenek is megjelentek a győri buszpályaudvar parkolójában, hogy együtt keressék Bödecs Rebekát. Még más városokból is érkeztek az eltűnt lány családjának kérésére, a Tatabányai 4X4 Terepjárós Polgári Védelmi és Önkéntes Egyesület például egy Facebook-felhívásra jelentkezett. Elsősorban a külvárosokat és város környéki településeket, az elhagyatott helyeket és épületeket pásztázták a keresők, s kiragasztották a január 25-én eltűnt, 24 éves lány plakátját is. A keresés sajnos nem vezetett eredményre.

A család elmondása szerint Rebeka a táskáján kívül semmit nem vitt magával. Ruhát nem csomagolt, a mobiltelefonját otthon hagyta. A számítógépe előzményei törlődtek. Bödecsné Éliás Viola, Rebeka édesanyja a Kisalföldnek azt mondta: hálásak azoknak, akik feláldozták a szombatjukat. A család azt is köszönettel fogadja, ha valaki abban tud ötletet adni, merre folytassák a kutatást.

A lányt a szülei látták utoljára. Akkor annyit mondott nekik, hogy egykori iskolatársával találkozik. Éjszakára nem tért haza, a szülők úgy gondolták, hogy az ismerősénél alszik. Másnap kiderült azonban, hogy nem is beszéltek egymással.

Rebekát zárkózott, öntörvényű embernek ismerte a környezete, szeretett egyedül lenni, de nem rekesztette ki magát az osztályközösségből sem. Egyik testvére szerint sajnos a nap 24 órájában a Fantasy nevű számítógépes játékot játszotta, szinte el sem mozdult a monitor elől. Egyelőre nem tudni, hogy a játéknak lehet-e köze Rebeka eltűnéséhez. Mindenesetre a család szerint a lány a játék révén rengeteg havert, játékostársat gyűjtött össze.