Szabolcsi molesztáló tanár: csak alibi volt az ifjúsági klub?

A szexuális kényszerítés miatt előzetesben lévő szabolcsi tanár, L. Árpád egykori tanítványa jelentkezett a Borsnál, és mesélt iskolai emlékeiről.
A szexuális kényszerítés miatt előzetesben lévő szabolcsi tanár, L. Árpád egykori tanítványa jelentkezett a Borsnál, és mesélt iskolai emlékeiről.

Tovább gyűrűzik a botrány a kollégiumi nevelő, L. Árpád körül. Mint a Bors megírta: a férfit az után vették őrizetbe, miután egy iskolában tanuló lány öngyilkossággal fenyegetőzött. A fiatal a pszichológusnak öntötte ki a szívét, állította: egyik kollégiumi nevelője miatt keseredett meg az élete, aki molesztálta, üzenetekkel bombázta, több alkalommal ölelgette, simogatta és fogdosta. Azóta további hat hasonló sorsú diák jelentkezett a rendőrségen. A Borsot hétfőn megkereste a tanár egykori diákja:

– Már akkor is többször előfordult az ilyesmi, sokan beszéltek a dologról – mondta a névtelenségét kérő fiatal.

– Hozzáért, megsimított, megcsipkedett diákokat. Ő ezt mindig próbálta viccel elütni, kedves kis gesztusnak eladni a dolgot, de ezt a diákok nem vették annak, sőt – mondta.

Elárulta: a fociedzőként is tevékenykedő férfi a fiúkhoz is hozzáért:

– Nem molesztált ténylegesen, de megcsipkedte az oldalukat, paskolgatta őket, amit a 17 éves fiúk kellemetlennek találtak, mert szinte belegyalogolt az intim szférájukba. Létrehozott egy klubot is, ahol zene, gépek, külön büfé volt, és egész nap ott sürgölődött a fiatalok között. Sokan mondták, hogy az ifjúságvédelmi munkája is csak arra volt ürügy, hogy fiatalok között lehessen – sorolta a volt diák.

Többen viszont a tanár pártján állnak, ők elképzelhetetlennek tartják, hogy a férfi betegesen közeledett a lányokhoz. Szerintük Árpád csupán azért forgott köztük, mert nincs felesége, sem gyermeke, ezt a hiányt akarta az iskolában pótolni.

– Úgy tudjuk, igazgatói posztra pályázott, de nem kapta meg. Találgatták, mi történhetett, de biztos, hogy hasonló ügyek miatt. A családja köztiszteletben álló família, de ez nem lett volna elég ok, hogy a gyerek közelében tartsák. A testvére az igazgató, ő jó ember, akit a diákjai szeretnek és tisztelnek – mondta.