Szabadulóbulin ölt a szén-monoxid Komlón

Két komlói férfival végzett a szén-monoxid, amikor a hideg ellen védekezve járó motornál italoztak egy komlói garázsban. Egyikük börtönből szabadulását ünnepelték. 
Két komlói férfival végzett a szén-monoxid, amikor a hideg ellen védekezve járó motornál italoztak egy komlói garázsban. Egyikük börtönből szabadulását ünnepelték. 

A 28 éves Orsós Sándort mindenki csak Sancheznek ismerte Komlón. Illedelmes, segítőkész, kedélyes embernek tartották, a mindene a nyolcéves kisfia volt, akit csecsemőkora óta egyedül nevelt szülei segítségével.

– Reggel hatra járt dolgozni, ezért csak akkor kezdtünk aggódni, amikor nem találtam a garázskulcsot, hogy az unokámat iskolába vigyem. Amikor kinyitottam a garázsajtót, ömlött ki a füst – mesélte a Borsnak könnyes szemmel Orsós Lajos. Sándor édesapja fedezte fel fia és ismerőse holttestét a harmincéves Ladában.

– Ittak és dohányoztak, biztos ezért nem érezték a fojtogató benzinfüstöt. 5-6 liter lehetett a tankban, mind elfogyott, annyi sem maradt benne, hogy a helyszínelés után kiálljak a garázsból – tette hozzá. Az apa nem érti, hogy a fia miért a garázsban ivott a haverjával, hiszen ezt otthon, a meleg lakásban is megtehették volna.

A 35 éves D. Ernő a közelmúltban jött ki a börtönből, ezt ünnepelték meg. Sándor édesanyja, Flóra szerint nem voltak barátok, furcsa, hogy miért mentek a garázsba.

© © Bors / Fóris Gábor

D. Ernő testvére szerint nem baleset történt, hanem valaki megölte őket, legalábbis erről ír a neten: „Nem tudja valaki, hogy ki ölte meg az öcsémet???” Többen viszont azt írják, hogy ha nem drogoztak volna, akkor nem történik meg a tragédia. Sándor édesapja szerint ezt sem lehet kizárni, de az biztos, hogy alkoholt ittak.

A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálódik. Az eddig beszerzett adatok alapján bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.