Szabaduló levelét is elhagyta a Viszkis

Már éjfél volt, amikor kopogtak és At­tila nehezen kászálódott ki az ágyból, mire megszólalt a rendőrségi sziréna.
Már éjfél volt, amikor kopogtak és At­tila nehezen kászálódott ki az ágyból, mire megszólalt a rendőrségi sziréna.

Szirénázó rendőrautó állt meg a ház előtt éjszaka, ahol lakom. A riasztó is bekapcsolt, én meg leizzadtam, mint régen – írta a Facebookjára Ambrus Attila. Sokan azt gondolhatják, hogy az egykori Viszkis rabló megint a bűn útjára lépett, ezért szálltak ki hozzá a zsaruk dunaharaszti otthonába.

– A minap a Király utcában jártam. Egyszerűen nem fogadta el a parkolóautomata az aprómat, végül bementem egy kebaboshoz váltani. Közben valahogyan kiránthattam a pénztárcámat, amit csak azután vettem észre, hogy beültem egy vendéglátó helyre, és kértem egy whiskyt, amit nem tudtam kifizetni. Bár kifizették az ismerőseim, annyira ideges lettem, hogy meg sem ittam – mesélte a Borsnak Ambrus Attila. A szabadulása óta keramikusként dolgozó férfi ezután bejelentést tett a rend­őrségen, ahol nem sok jóval
biztatták.

– Kétségbe voltam esve, mivel éppen egy megrendelést vettem fel, így egyhavi fizetésnél is magasabb összeg volt nálam. Ezen kívül nemcsak az irataim és a szerencse egydollárosom, de a szabaduló levelem is benne volt. Ezt magamnál kell tartanom mivel még mindig feltételesen vagyok szabadlábon, és pártfogói felügyelet alatt állok – folytatta.

A Viszkis ezután hazament, de éjszaka nem várt látogatók érkeztek otthonához. Már éjfél volt, amikor kopogtak és At­tila nehezen kászálódott ki az ágyból, mire megszólalt a rendőrségi sziréna.

– Szerencsére csak azért jöttek, hogy szóljanak: leadták a tárcámat, hiánytalanul meg volt benne minden. Ez még a zsaruk szerint is ritka, mert általában a pénzt elveszik, csak az iratokat adják le. Írtak egy kedves levelet is az „őrangyalaim”. Most szeretném őket megtalálni, hogy megköszönhessem a becsületességüket és megajándékozzam őket egy kerámiával. A zsaruknak is szeretném megköszönni, hogy rögtön szóltak – tette hozzá Ambrus, aki Facebook-posztjában viccesen megjegyezte, hogy akár bankot rabolni is megtanítja jótevőit.