Szabadon engedték a lányverő szegedi fegyőrt

A félvér barátjáért kiálló lány egyik támadója sincs rácsok mögött. Mindhárman szabadlábon védekezhetnek.
A félvér barátjáért kiálló lány egyik támadója sincs rácsok mögött. Mindhárman szabadlábon védekezhetnek.

Júliusban az egész országot felháborította a szegedi diáklányt és kubai származású barátját ért durva támadás. A 18 éves Sz. Tímea a párja védelmére kelt, amikor egy buli után egy nagyobb társaság beléjük kötött a fiú bőrszíne miatt. Az egyik férfi ökle nemcsak a fiúnál lendült meg: Tímea arccsontja szilánkosra tört a kapott ütésektől.

A rendőrség kamerafelvételek alapján tudta azonosítani az elkövetőt, akiről kiderült, egy fegyőr, a szegedi Csillag börtön egyik tiszthelyettese. S. Vilmost közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba helyezték, aztán egy kollégáját is elkapták a támadás miatt, de őt már csak garázdasággal gyanúsították meg.

A harmadik támadó hónapokig sikeresen kerülte el a hatóságokat, nemrégiben viszont őt is sikerült elkapni. Mint a Bors megtudta, viszont már egyik támadó sincs előzetesben. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc elmondta: mindhárman tettek vallomást, de egyikük sem ismerte el a bűncselekményt.

A civilben kickbox-edzőként dolgozó S. Vilmos szabadlábra helyezése azért váratlan, mert korábban megbüntették garázdaság miatt, részben ezzel is indokolták az előzetesbe helyezését.

Mindez azonban a szegedi diáklány számára ma már a múlt, és információink szerint néhány hónapja kubai barátjával is szakított. Új – szintén Viktor nevű – barátjával jelezték közösségi oldalukon, boldogok egy párként.