Szabadlábon védekezhet a deteki alpolgármester állatkínzó fia

Minden jóérzésű ember megveti a deteki alpolgármester 18 éves fiát, aki baseballütővel kivégzett egy ártatlan kutyakölyköt. Istvánt feljelentették és fenyegetik, iskolába sem mert elmenni.
Minden jóérzésű ember megveti a deteki alpolgármester 18 éves fiát, aki baseballütővel kivégzett egy ártatlan kutyakölyköt. Istvánt feljelentették és fenyegetik, iskolába sem mert elmenni.

„Kinyírlak!” – így kezdő­dik az a megrázó felvétel (csak 18 éven felüli olvasóink kattintsanak), amelyben egy fiatal baseballütővel ver agyon egy láthatóan még élő, magatehetetlen kölyökkutyát.

A kiskutya kivégzéséről készült felvétel rohamosan terjed az interneten. K. Istvánról pedig kiderült, hogy a Borsod megyei Detek alpolgármestere, Gulyás Erzsébet fia.

A Borsnak a polgármesteri hi­vatalban azt mondták: hétfőn nem is ment be dolgozni az alpolgármester asszony.

– Mit mondjak, ez az egész nagyon kellemetlenül érintette a falut. A rendőrségi eljárás folyamatban van, de annyit közölhetek, teljes mértékben kiállok az alpolgármester mellett – mondta megtörten Szikora Csaba Detek polgármestere. Maga sem örül, hogy faluja erről a brutális felvételről híresül el. Hozzátette: az eset több mint fél éve, 2015 júliusában történt. Ennél többet nem is szeretne mondani, mert ígéri, hamarosan alpolgármesterével együtt nyilvánosság elé áll az ügyben.

A Bors úgy tudja, a hegesztőnek ta­nuló K. István nemrég az önkormányzatnál is dolgozott segítőként, és nem tagadja a felvételen látottakat. Állítólag megbánta tettét. A faluban azt beszélik, hogy józanul ilyet ember nem tesz.

– Az ő dolga, hogy mit csinált, nem tudom, miért látta helyesnek megölni azt a kölyökkutyát, de biztos volt rá valamilyen oka – vélekedett egy helybéli lapunknak.

© Fotó: Czerkl Gábor

Az alpolgármester asszony és a fia sem nyitott ajtót, csak egy láncon tartott német ju­hászkeverék fejezte ki nemtetszését vad ugatással. Úgy látszik, itt még nem vették komolyan az új kormányrendeletet, hogy január elsejétől nem lehet tartósan láncon tartani a kutyákat.

– Nem büszke rá az édesanya, ennyit tudok. Nincsenek itthon, ma reggel elment az egész család – szólt ki az egyik szomszéd, többet azonban nem akart mondani a ház lakóiról.

© Fotó: Czerkl Gábor

A fiatal a helyiek szerint hétfőn az encsi iskolájába sem mert be­menni, állítólag fenyegetéseket kap ő és a családja is. A kutyagyilkosságból rendőrségi ügy lett, ugyanis – úgy tudjuk – a fiú nem sokkal az eset után egy barátjának elküldte a felvételt, és ők feltették a Facebookra. Valaki ezután tett feljelentést. Információink szerint K. István a rendőrségen azt vallotta: a kiskutyát elgázolva találták, csak azután kezdték el ütni. Volt ugyanis egy társa, a 20 éves H. Patrik.

Lemondatnák a faluvezetőt

A polgármesternek volt egy furcsa megjegyzése, amely így hangzott: a minisztériumból is érkezett hétfő reggel egy utasítás, hogy az alpolgármester asszonynak le kell mondania. Ezt szorgalmazta Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki közleményben szólította fel Gulyás Erzsébetet, hogy mondjon le. Az interneten több mint tízezren írták alá azt a petíciót, amely a kutyagyilkos elítélését követeli. 

A rendőrség állatkínzás miatt folytat eljárást két személy ellen. Jelenleg még zajlanak a szakértői vizsgálatok, ezek eredményére várunk, de aztán hamarosan lezárulhat az eljárás – tájékoztatta lapunkat a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság. Jelenleg a két fiatalember szabadlábon védekezik, ugyanis a rendőrség szerint nem állnak fenn az előzetes letartóztatás kezdeményezésének feltételei.

© Fotó: Czerkl Gábor

Kapcsolódó véleménycikkünket ide kattintva olvashatja!