Súlyos kórházi fertőzés akadályozza Bence gyógyulását

Rendkívül nehéz helyzetbe került egy motorbalesetben súlyosan megsérült huszonhárom éves férfi. A Nádudvaron élő Kurunczi Bence egy év eleji műtét során MRSA-fertőzést kapott, amely miatt sehol sem hajlandóak folytatni a felépüléséhez szükséges rehabilitációját.

Bence 2015 augusztusában elvesztette az uralmát a motorja felett, amelyről hátrafelé leesett, és beverte a fejét. Hogy hogyan történt pontosan a baleset, azt nem lehet tudni, mivel a fiatal a mai napig sem emlékszik semmire.

A balesete előtt

– Hajnali háromkor vitték kórházba, de érthetetlen módon nem kezdték meg egyből az ellátását. Pedig rendkívül nagy volt a baj, sokáig volt oxigénhiányos állapotban – mondta a Borsnak az édesanya, Valéria. – Súlyos agyvérzést kapott, egy hónapon keresztül élet és halál között lebegett az intenzíven. Három hónapig éber kómában volt, majd novemberben, miután elkezdett magához térni, nemes egyszerűséggel hazaküldték – emlékezett vissza. Bence újra megtanult beszélni, de a kórházi rehabilitációjára január óta nincsen lehetőség.

– Egy koponyaműtétet végeztek el rajta, amely közben elkapott egy MRSA nevezetű húsevő baktériumot. Ez a torkánál beültetett kanülnél alakult ki. Ezt a fertőzés megszüntetése érdekében el kellene távolítani, de az orvosok mindezt addig nem vállalják, amíg nem kerül megfelelő fizikai állapotba. Ez azonban lehetetlen, mivel amíg fertőzött, egyetlen intézmény sem vállalja a testi fejlesztését – tette hozzá az édesanya.

Ki kéne venni a kanült, akkor meg tudna gyógyulni, de addig nem tudják kivenni, amíg ilyen állapotban van

Bence korábban számítógépszerelőként dolgozott. Szellemileg teljesen ép, így nagyon bántja, hogy fizikálisan most nem a régi. Ennek ellenére eltökélte: egy szép napon újra talpra fog állni. Ehhez a következő lépés egy speciális eszköz beszerzése lenne, amely megkönnyítené számára a közlekedést. A szerkezet viszont 200 ezer forintba kerül, amelyet a család egyedül nem tud kifizetni.