Sosem volt még beteg az influenzában elhunyt gyöngyösi kisfiú

A tragédia körül sok tévhit kering, de az ismerősök szerint a kis Áronkáért mindent megtett a családja.
A tragédia körül sok tévhit kering, de az ismerősök szerint a kis Áronkáért mindent megtett a családja.

Egy egész település gyászolja a szombaton tragikus körülmények között elhunyt gyöngyösi kisfiút, Áronkát. A vs.hu oldal egy olvasói levél alapján azt írta, hogy az influenzás kisfiúhoz szombaton hívták az ügyeletet, de senki nem ment ki. Arra hivatkoztak: sok a környékbeli influenzás. Áronkához végül rohammentőt hívtak, akik öt perc alatt a helyszínre értek, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni, a kórházban elhunyt. Később az ügyeleten azt állították, ők nem kaptak hívást. A család és a barátok összetörtek a hír hallatán, a kisfiú volt szüleinek szeme fénye.

– Náluk féltőbb gonddal és nagyobb szeretettel senki nem nevelte a gyermekét – mondta a család egyik ismerőse.

– Az édesanya és az apa pár éve házasok, nem sokkal később született meg a kisfiuk. Mindketten rajongtak érte. Úgy tudjuk, hogy az eredeti, névtelen levél írója sok pontatlanságot írt, sok minden nem úgy van. A teljes történetet én sem ismerem, de egyben biztos vagyok: lehetetlen, hogy a szülők ne tettek volna meg mindent az egyetlen gyermekükért. Az biztos, hogy ha a szülei a legnagyobb odafigyeléssel kezelték a baját, és nem lehet őket hanyagsággal vádolni – szögezi le.

A Bors úgy tudja, hogy az anya, Enikő és a tűzoltóként dolgozó Szilárd jó körülmények között éltek, Áronka volt az egyetlen gyermekük. Minden ismerősük egybehangzóan állítja: náluk szebb családot nem is lehetett találni.

– Az apuka sportoló is, búvár­úszásban világ- és Európa-bajnok, sőt világrekordot is tart már pár éve ebben a sportágban. Emellett csak a családjának élt. Áron soha nem volt beteg, először kapott el ilyesmit – tette hozzá az ismerős. A rendőrséghez nem érkezett feljelentés az ügyben.

Mikor menjünk orvoshoz?

Influenza esetén, ha a láz, a fáradtság, a fejfájás, a köhögés, a hasmenés és a hányás rosszabbodik, vagy egyéb tüneteket tapasztalunk, például nehézlégzést, azonnal forduljunk szakemberhez. Amennyiben a gyermek 3–4 napon túl elhúzódó lázra, fülfájásra, nehézlégzésre panaszkodik, szintén szakvéleményre van szükségünk, sőt riasztó esetben akár a mentőt kell hívni. Normál lefolyású betegség esetén 1–5 nap alatt megszűnnek a tünetek, a köhögés azonban tovább is eltarthat. Elhanyagolt betegség esetén tüdőgyulladás, de súlyosabb esetben szívizom- és agyhártyagyulladás is előfordulhat.