Soroksári kivégzés: 29 tipp jött a gyilkosra

Hivatalosan is elismerte a rendőrség, hogy külföldi társszerveket is megkerestek a soroksári gyilkosság felderítése érdekében.
Hivatalosan is elismerte a rendőrség, hogy külföldi társszerveket is megkerestek a soroksári gyilkosság felderítése érdekében.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én ölték meg támadói, a holttestet lemeztelenítve találták meg.

A Bors január 2-án arról számolt be: a nyomozók az eddig begyűjtött információkat összevetik több, az elmúlt években elkövetett bűncselekmény adataival, s nemcsak a magyarországi, hanem a szomszédos országokban történt támadásokkal is próbálnak közös pontokat találni.

Az ORFK kommunikációs osztálya korábban nem kommentálta értesülésünket, most azonban már hivatalosan is megerősítették a nemzetközi együttműködést. Közleményükben azt írták: a magyar rendőrség megkereste a környező országok társszerveit.

Azt, hogy pontosan mely államokról van szó, nem nevesítik. Kérdésünkre azt is közölték: a soroksári emberölés ügyével kapcsolatban szerda délutánig 29 bejelentés érkezett a rendőrségre.

Az országos rendőrfőkapitány által felajánlott nettó ötmillió forint nyomravezetői díj továbbra is érvényben van.

Korábban egy rendőrségi háttérbeszélgetésben elhangzott: a helyszínelők két férfi DNS-ét azonosították, a rendőrségi nyilvántartásban ezek a genetikai nyomok nem szerepelnek. A két elkövető jelentősen eltérő szerepet játszott a bűntényben. Egyikük, a domináns fél vagy idősebb vagy fizikailag jóval erősebb, de az is lehet, hogy csak tapasztaltabb társánál.

Az áldozattal való dulakodás közben jelentős vérveszteséggel járó sérüléseket szenvedett, ő ölte meg a családanyát. Társa az ölésben nem vett részt, az asszony sérelmére elkövetett nemi bűncselekményből és a kifosztásából azonban ő is kivette a részét. De mivel nem gyilkolt, akár húsz évvel kevesebbel is megúszhatja, mint a domináns társa, főleg ha még az-előtt feladja magát, hogy a rendőrség rátalál vagy elfogja a társát.