Aktuális

Soroksári gyilkosság: titkos kapcsolata volt a megölt kocogó nőnek

P. Gál Judit

Létrehozva: 2014.04.05.

Két héttel a gyilkosság után, a rendőrségen tudtam meg, hogy Kriszti flörtölt valakivel. Később rájöttem, láttam is a férfit – nyilatkozta a Borsnak Kardos Lajos. A szeptemberben megölt Kardosné Gyurik Krisztina férje beszélt a Borsnak a lelki vívódásról, ami hónapok óta emészti.

A Best magazinban nyilatkozott egy férfi, aki a lap szerint Krisztina szeretője volt. Tudott erről a kapcsolatról?

Mit mondjak erre? Megölték a feleségemet. Van egy 11 éves kisfiam, akit meg akartam kímélni attól, hogy bemocskolják az anyukája emlékét. Arra törekedtem, hogy sose kerüljön nyilvánosságra az, amiről most kérdez… – mondja elgyötört hangon.

– Igen. A feleségem halála után két héttel behívtak a rendőrségre egy kihallgatásra. Előttem törték fel Kriszti Facebook-fiókját. Ekkor megláttam egy férfi nevét, akivel levelezett. Az üzeneteket nem mutatták meg, de azt elmondták, hogy a feleségem flörtölt ezzel az emberrel. Nem akartam elhinni… Amikor hazamentem, megnéztem az interneten a név alapján a férfit. Akkor, a fotóról jöttem rá, hogy egyszer láttam őket együtt.

Mikor történt ez?

Egy-két héttel a gyilkosság előtt. Én taxisként a Korona Szállónál lévő droszton várakoztam. Kriszti pedig a közelben dolgozott, az Aegon biztosítónál, egy irodaházban a Kálvin téren. Messziről láttam, ahogy a zebrán átment ezzel a feltűnően magas, kövér férfival. 15 perc múlva jött vissza.

Akkor megkérdeztem tőle, hogy ki volt, akivel láttam. Ő pedig azt válaszolta, hogy nagyon magas rangú szakember, aki az energiaszektorban dolgozik. A postára mentek együtt. Ebből úgy tűnt, hogy egy kiemelt ügyfél lehet a biztosítónál. Nem is foglalkoztam az egésszel tovább. Nagyon szépen éltünk, vakon bíztam Krisztiben.

Beszélt erről a nyomozóknak?

Igen, mert nagyon fontosnak tartottam, hogy tudjanak róla. Közben arra is rájöttem, hogy nem egy magas beosztású valakiről van szó, ezzel csak áltathatta Krisztit. A cégnek a honlapján, ahol dolgozott, nem szerepel a vezetők között a neve.

Mit gondol? Lehet bármilyen összefüggés a felesége halála és az említett férfi között?

Nekem meggyőződésem, hogy Kriszti szakítani akart ezzel az emberrel. Korábban már nyilatkoztam önnek arról, hogy a feleségem az utolsó napokban feltűnően kedves volt velem és a gyerekkel. Én váratlanul ajándékot kaptam tőle, Rolcsi ­pedig plusz zsebpénzt. Meggyőződésem, hogy lelkiismeret-furdalása volt, és szabadulni akart ettől a férfitól. Bármennyire keménynek tűnik, én igenis ezt az embert, ezt a kapcsolatot okolom a gyilkosságért, ezt a rendőröknek is megmondtam.

A férfival is megpróbálta ezt tudatni?

Nekem nincs semmi beszélnivalóm azzal az emberrel.

Arra nem gondolt, hogy önmagában a kapcsolat ténye még nem bizonyíték arra, hogy a férfinak bármi köze lenne a gyilkossághoz?

Természetesen gondoltam rá. Bízom a rendőrök munkájában, hogy kiderítik az igazságot.

Úgy kezdte az interjút, hogy a gyerekét szerette volna megóvni azzal, hogy nem beszél a nyilvánosság előtt minderről. Mi a terve, mikor beszél a gyerekkel?

Neki azonnal elmondtam mindent. Leültettem egy fotelbe, és részletesen beavattam abba, hogy mi történt a rendőrségen. Megkérdeztem, hogy ő mit tenne a helyemben, mert akkor azt éreztem, hogy semmitől sem riadnék vissza. Rolcsi nagyon kért, hogy ne tegyek semmit, nehogy bajom essen.

Igen, nekem kellett elmondanom a kisfiamnak az igazat, nehogy mástól tudja meg. Azt is elmondtam neki, hogy annak ellenére, ami kiderült, én nagyon szerettem és máig szeretem az édesanyját. És minden erőmmel azon leszek, hogy megvédjem Kriszti emlékét. Nagyon bánt, hogy ez nem sikerült.

Az irodaházban ismerkedtek meg

Élete utolsó időszakában rendszeresen randevúzott valakivel az a soroksári nő, akit ismeretlen tettes tavaly szeptemberben ölt meg – írta a BEST. A férfi úgy nyilatkozott a lapnak, hogy nem messze dolgozott Krisztinától, és a közös irodaházban ismerkedett meg az asszonnyal.

Mint ismert, Kardosné Gyurik Krisztinát szeptember 25-én futás közben támadták meg, kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották. Az asszony férje korábban többször nyilatkozott a Borsnak. Vállalta a hazugságvizsgálatot és azt is, hogy autóját szakértők vegyék górcső alá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172525_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27587_resized.jpg?avcount=1714430411
origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174005_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kitálalt a Liverpool legendája: karakteres vélemény a Szalah-Klopp afférról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165936_auto_resized.jpg
vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27573_resized.jpg?avcount=1714430411
origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714430411
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú