Aktuális

Sonka alakú csokitortával várja a húsvétot Adrienn

Bors

Létrehozva: 2020.04.08.

A húsvéti terülj-terülj asztalkámról nem hiányozhat a főtt vagy a sült sonka, így gondolta ezt Sabján Adrienn is, aki „csokisonkatortával” készült.

Forrás: Végh István

Nem mindennapi kétgyermekes édesanya Sabján Adrienn, aki realisztikus ételtorták készítésével foglalkozik, pedig az eredeti végzettsége pénzügyes. Mégis otthagyta jól fizető állását és inkább a cukrászattal kezdett foglalkozni.

– Közgazdászként végeztem és dolgoztam, imádtam a pénzügyet és a vele járó kreatív kihívásokat. A fiam 2011-ben betöltötte a harmadik életévét, és egy mesében szereplő autót, egy Villám McQueen tortát szerettem volna neki rendelni.

Böngésztem az interneten, és rájöttem, hogy igazából az ilyesfajta tortákat otthon is el lehet készíteni, így bele is vágtam. Az elsőt egy napig csináltam, utólag belegondolva nem sikerült túl jól – emlékszik vissza.

Egy nap elkészíteni

Adri rengeteg energiát fektet egy-egy torta elkészítésébe.

– Csak minőségi alapanyagokat használok. A cukormasszának megvannak az alapszínei: a fekete, a piros, a kék és a zöld, ezeket kell kevergetni. A mézes sonka valójában egy csoki torta, ezt lehet a legkönnyebben faragni. Egy torta elkészítése több lépésből tevődik össze. Lesütöd a piskótát, betöltöd, majd nagyon fontos, hogy összedermedjen, összeálljon az egész, így fél napra félre kell tenni. Ezután lehet szépen faragni, különben szétcsúszna. Ha ez megvan, akkor 3 és 5 óra közé esik az elkészítés. Minden attól függ, hogy milyen kedvem van – mondja mosolyogva.

De Adri nem adta fel az első kudarcnál, hiszen a tortakészítés valóságos szerelem volt a számára, egy cukrász tanfolyamot is elvégzett. A torták pedig egyre díszesebbek és realisztikusabbak lettek.

A családtagoknak és a barátoknak többnyire csak hagyományosakat készített, majd jött a felkérés az Alma Együttestől, hogy készítsen egy csirkepörkölt tortát az énekesnek, Buda Gábornak.

Utána pedig nem volt megállás, egyre több felkérést kapott. Lassan döntenie kellett: vagy a közgazdász munkát hagyja ott, vagy a tortakészítéssel hagy fel. A képeken is látszik, melyik mellett döntött.

Adri előtt mostanra nincs akadály, gyakorlatilag bármit megformál az étlapról – legyen szó húslevesről, bolognai spagettiről, hamburgerről, rizses húsról, töltött káposztáról, libacombról, cézár salátáról, és még sorolhatnánk a végtelenségig.

És ezek valóban megszólalásig hasonlítanak az eredetihez. De nem csak ezekben profi: csinált már virágládát, kávészsákot és realisztikus szívet is, ami a személyes kedvence – egy orvostanhallgató lánynak kérték.

Adri viszont a borsófőzelék tortájával futott be igazán, aminek a receptje és a technikája hétpecsétes titok, ebben ő a legprofibb. Annyira élethű, hogy nemrégiben el is lopták!

– Természetesen minden alkotásomról készítek képet, ezeket pedig fel is teszem a különböző közösségi oldalakra. A Facebook-oldalam követői egyszer csak szóltak, hogy megtalálták a borsófőzelék tortámról készített képet egy osztrák pékség oldalán, akik a napi menüjükhöz használták fel.

Felvettem velük a kapcsolatot, és nagyot nevettünk, mikor kiderült: még most is alig hiszik el, hogy ez tényleg nem egy igazi borsófőzelék!

És, hogy mennyire realisztikusak Adri tortái, arra álljon itt még egy példa.

– Egyszer egy vegetáriánus atyát akartak megviccelni, ezért egy csirkepaprikás tortát készítettem. Amikor átadták neki, teljesen megszeppent, láthatóan nem is tudta, hogy mit mondjon.

Végül elárulták neki, hogy valójában ez egy torta, amire kacagásba tört ki. Kérte, hogy ne vágják fel, hadd verje át ő is a paptársait. Még kikísérésről is megfeledkezett, olyan izgatott volt!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27390_resized.jpg?avcount=1713994812
origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1713994812
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158837_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160026_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Marozsán Fábián elképesztő bravúrja a Grand Slam-elődöntős ellen + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27396_resized.jpg?avcount=1713994812
origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében