Sokk: nem zárták be, csak átnevezték - újabb áldozatot szedett a halálklinika

Alig egy évvel azután, hogy egy amerikai nő életét vesztette egy floridai plasztikai sebészeten, újabb áldozata lett a fenéknagyobbításnak. Az amerikai médiában elterjedt hír szerint a hialeahi klinikán egy éve egy nyugat-virginiai nő vesztette életét, míg múlt csütörtökön egy 25 éves nő lett áldozata a veszélyes beavatkozásnak - írja a Kansas City Star.

Ranika Hall

A Kansas City-ben élő Ranika Hall brazil fenéknagyobbításra jelentkezett abba az intézménybe, amelyben tavaly már életét vesztette egy páciens. A kórház a történtek után megtartotta szolgáltatásai között a fenéknagyobbítást, ám arra ügyelt, hogy az intézmény nevét megváltoztassák.

A 25 éves nő halála immár a negyedik tragédiával végződött eset az ismert szépészeti láncban, amely egy miami orvoshoz, Ismael Labradorhoz, és nejéhez köthető. Tavaly májusban egy 29 éves kétgyerekes anya, Heather Meadows hunyt el az orvoshoz köthető kórházlánc egyik állomásán, a fenéknagyobbítási műtét közben fellépő komplikációkba halt bele, majd a 32 éves Maria Christian vesztette életét, akinek szíve hasplasztikája közben állt le, míg a harmadik áldozat az 51 éves Maribel Cardona, aki még 2013-ban vesztette életét, mert tudőembólia lépett fel nála a műtőasztalon. A negyedik pedig Hall, akinek halálával kapcsolatban csak a halottkém jelentése után tudhatunk meg többet.

Az átnevezett kórház épülete

Természetesen ezek a legsúlyosabb esetek, ám többen is kórházba kerültek a beavatkozások miatt. A 19 éves Catherine Gonzalezt például nyolc nappal zsírleszívása után szállították a sürgősségire súlyos légúti panaszokkal, amelyek a plasztikai sebészeti beavatkozáshoz köthetőek. A lány anyja beszélt a tini rosszullétéről.

A floridai egészségügyi hivatal korábban ellenőrizte az időközben többször nevet váltott intézetet, sőt, büntetést is kirótt többek között a nyilvántartás slendrián vezetése, elavult műszerek és visszaélések miatt, például több esetben is a műtétek elvégzése után íratták csak alá a betegekkel az altatáshoz kötődő beleegyező nyilatkozatot. A történtek ellenére nem zárták be a klinikát, nem vonták vissza az engedélyét, sőt, mind a mai napig hirdetik „kiváló” szolgáltatásait a neten.