Simon Gábor elfordítja a fejét, ha MSZP-st lát

Évek óta nem nem beszél párttársaival az MSZP egykori, százmilliós számlái miatt megbukó politikusa Simon Gábor.
Évek óta nem nem beszél párttársaival az MSZP egykori, százmilliós számlái miatt megbukó politikusa Simon Gábor.

Simon Gábor neve a 2014-es választások előtt lett igazán ismert: az MSZP elnökhelyettesét ugyanis a kampány során tartoztatták le, mert osztrák bankszámlákon több száz milliót tartott, amivel nem tudott elszámolni. Az addig csak a politika iránt érdeklődők számára ismert Simon Gábor pedig olyan ikonikus figura lett, mint Hagyó Miklós, vagy Hunvald György.

Simon letartoztatása óta előbb házi őrizetbe került, majd lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, a napokban pedig kiderült: lezárult vele szemben a nyomozás és március közepén vádat emelhetnek ellene. Mivel befizetett 128 millió adóhátralékot, akár meg is úszhatja a börtönt.

Most az is kiderült, hogy Simon teljesen megszakította kapcsolatát korábbi pártjával és párttársaival és az sem derült ki, honnan lett az a bizonyos több száz millliója, ami miatt bajba került.

– A pártvezetés az eset kipattanása után szűk körben behívta Simont. Kértük mondja el, honnan van a pénz. Annyit mondott nem teheti, de higgyük el, nem bűncselekményből származik. Ez volt az utolsó beszélgetésünk – mesélte a Blikknek egy névtelenséget kérő szocialista politikus. Egy másik nemrég összefutott vele az utcán.

– Alig ismertem rá, mintha húsz évet öregedett volna. Láthatóan megtört, nagyon lefogyott. Ráköszöntem, biztosan megismert, de elfordította a fejét – mondta.