Sasa a világ TOP 20 fodrásza közé került

Szél Sándor másodszor is bekerült a világ legnagyobb presztízsű fodrászati versenyének döntőjébe, az AIPP Awardsba. Ebben az évben 32 országból küldtek be kollekcióképeket, vi­deókat a versenyre, összesen 679 munkát, és Sasáé ott van a legjobb húsz között.

– Az AIPP több mint hetven magazint tömörítő nemzetközi szervezet. A versenyre csak az nevezhet, akinek valamilyen publiká­ciója abban az évben ezek közül valamelyikben megjelent. Én videóval indultam. A lényeg, hogy ebben nem egy frizuraköltemény elkészítését kell beküldeni, hanem ami a fodrászatról eszembe jut – mesélte a Borsnak Sasa, akinek 2012 óta kéthavonta valamelyik külföldi szaklapban megjelennek kollekcióképei.

– Tizenhat éve fodrászkodom. Nemcsak üzletben dolgozom, hanem modellfotózásokhoz is készítek akár extrém frizurákat. Az édesapám, Szél Sándor Figaro négyszeres magyar mesterbajnok, most fog életműdíjat kapni, és a húgom, Norah is fodrász. Ők most Dániában dolgoznak, ahol én is eltöltöttem két évet, bár soha nem akartam ebben a szakmában dolgozni. Inkább zenéltem és festettem. Most már nem bánom, hogy váltottam – folytatta.

Sasának akkor indult meg a karrierje, amikor új üzletet nyitottak. Valaki mesterfodrászt keresett, és édesapja a fiára mutatott. – Előfordult, hogy valakinek véletlenül kivágtam egy tincset a hajából, de úgy adtam el, mintha ez lenne az új trend. A rögtönzés azóta a legjobb tulajdonságom lett, mert tudom, hogy a végeredmény jó lesz. Jött egyszer hozzám egy lány, aki egy konzervatív frizurát kért. Amikor elkészültem, majdnem elsírta magát. Belenézett a tükörbe és azt mondta, hogy ezzel nem megy ki az utcára. Újra nekiláttam, és szinte punkfazont készítettem. Boldog volt, és hat évig járt még hozzám – emlékezett Sasa.