Aktuális

Sas József felállt a tolószékből

uv

Létrehozva: 2019.05.09.

Agyvérzése után két hónappal minden erejével azon van Sas József, hogy újra a régi legyen. Habár az agya több része sérült, kitartásának köszönhetően már újra tud ön­állóan járni. Lánya szerint segítené a gyógyulását, hogyha barátai gyakrabban látogatnák.

Forrás: Bánkúti Sándor

Idilli környezetben gyógyul stroke-jából Sas József, aki mindennap madárcsicsergésre ébred, és a híres Makkosi-rét évszázados fái között már első lépéseit is megtette. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben ápolják ugyanis, ami a „Budapest tüdejének” is nevezett területen épült, ahol napfényből, jó levegőből és zöldből nincs hiány.

A Bors munkatársai szerda délután immáron másodszor kerekedtek fel, hogy meglátogassák a lábadozó humoristát. A kórház második emeleti kórtermét keresve, a béke és nyugalom szigetére csöppentünk, ahol mintha a személyzet is egy másik, a főváros zajától messzi, harmonikus dimenzióban dolgozna. Hamar meg is találtuk a csendes szobát, ahová bekopogva rögtön megpillantottuk tolószékében Sas Józsefet. A gyógytornász épp a humorista kezét masszírozta, miközben lányával csevegett. Sas Ágnes édesapjáéhoz hasonló, szelíd, kedves mosollyal jelezte, hogy pár perc és a rendelkezésünkre áll. 

Így is történt. Egy perc sem telt bele, és már a kórterem ajtajában mesélt édesapjáról, hiszen tudja, hogy egy országot érde­kel a közkedvelt humorista állapota.

– Édesapám ütemesen javul, de a héten lesz egy orvosi konzílium, ami után számunkra is kiderül, hogy pontosan milyen az állapota. A bevérzés ugyanis nem egy helyre összpontosult nála, hanem több kis részre kihatott, így a beszéd, a mozgás, minden sérült kicsit – számolt be készségesen lapunk érdeklődésére Sas Ágnes, aki így elsőként a Borssal tudatta a jó hírt is, hogy édesapja felállt a tolószékből, és a napokban már tett pár lépést. A rehabilitáció végét azonban még sem ő, sem az orvosok nem látják. 

– Ez egy hosszú folyamat lesz, de apu meg akar gyógyulni, és óriási életigenlés van benne. Verseket mond, jókat lehet vele beszélgetni, és a család mindennap mellette van, de akkor most megragadnám az alkalmat, hogy üzenjek a pályatár­saknak: kérem, jöjjenek és látogassák ők is az édesapámat! Én sajnos pont lemaradtam a „show”-ról, de Markos György ittlétekor állítólag az egész folyosó a kettősükön mulatott, és apukámnak ez egy hatalmas löket, energia­bomba volt. A humor az élete, imádja a barátait, a kollégáit, és számára ez az igazi gyógyír.

A jókedvéből semmit sem vesztett Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészünk is örült a látogatásnak, a Borson keresztül azonban még egy kis időt kért a közönségtől, hogy újra színpadra álljon, s kórházi körülmények között fotót sem szeretett volna magáról.
A humorista egyébként – mint ahogy azt a Bors megtudta – elkerülhette volna a kétoldali agyvérzést, hiszen már itthon is kétnaponta járt orvoshoz, ingadozó vérnyomása és egyéb problémái miatt. Kezelőorvosai elől azonban eltitkolta thaiföldi utazásának tervét, ezért történhetett meg a szerencsétlenség. 

– Nem tájékoztatta az orvosait, hogy mire készül, pedig utólag elmondták, ha értesülnek az utazásról, biztos lebeszélik. A repülőút, a klímaváltozás ugyanis még egy fiatal szervezetet is megvisel, hát még egy kezelés alatt álló nyolcvanéveset. De hát apu hallgatott  – sóhajtott Ágnes, aki a történtek ellenére bizakodó, és mindenben támogatja imádott édesapját. 
Sas József március elején, thai­földi nyaralásukon kapott stroke-ot, ahonnan mentőrepülővel szállították haza. Állapota gyorsan javult, pár nap múlva pedig rehabilitációra küldték Budakeszire, ahol a Bors már má­sodszor látogatta meg a hu­moristát. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714027512
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714027512
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160376_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Aggódik Washington: az oroszok és Kína után újabb országgal barátkozna Észak-Korea

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154920_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vegyszer nélkül is tiszta lesz a fürdőszoba: ezt a trükköt kell ismerni hozzá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714027512
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében