Sárgarépával erősíti kisfiát Gyurcsány Ferenc

Tortát is kap első szülinapi buliján Gyurcsány Ferenc tavaly februárban született fia. Marci máris imádja a konyhaművészetben is otthonosan mozgó politikus főztjét.
Tortát is kap első szülinapi buliján Gyurcsány Ferenc tavaly februárban született fia. Marci máris imádja a konyhaművészetben is otthonosan mozgó politikus főztjét.

Bár a kisbabák aligha fogják még fel a születésnapjuk jelentőségét, az első babazsúr a legtöbb családban nagy, családi ünnep. Nem lesz ez másképp Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ötödik gyermekének első szülinapi buliján, február 19-én.

A politikus a Borsnak elárulta: a családtagok tortával készülnek az összejövetelre, bár azt még nem tudni, hogy ki fújja majd el a tetején égő gyertyát. Gyurcsány szerint Marci biztosan megkóstolja majd a süteményt, mert nagyon kedveli az édességeket. Karácsonykor is elmajszolt az ünnepi fa alatt néhány szem szaloncukrot. Ebben segítette, hogy már nyolc foga is kibújt a kisfiúnak. Marci szívesen rágcsál akár egy megpucolt sárgarépát is, de már nagyon szereti apja húslevesét és krumplipüréjét is.

Gyurcsány azt is elmesélte, hogy Marci két dologgal imád játszani: építőkockákkal vagy egy játéktávirányítóval. Nagyon kedveli Halász Judit zenéjét, a politikus sokszor elindítja ne­ki a számokat akár a telefonjá­ról is.

Marci nagyon apás gyerek lett, ha látja, hogy édesapja a közelben van, mindig megnyugszik. Még mindig Gyurcsány az „éjszakai ügyeletes”, már egy­re kevesebbszer kell fel­kelni Marci miatt, aki a sírás helyett már inkább az alvást választja.

Bár beköszöntött az influenzaszezon – ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök megbetegedése is bizonyítja –, sem Marcinak, sem apjának nem kell tartania a betegségtől. Ugyanis az egész Gyurcsány család be van oltva a vírus ellen.