Aktuális

Saját magát adta fel Bróker Marcsi

BLN

Létrehozva: 2017.03.20.

Új információk jutottak a Bors birtokába a tízmilliárdos csalással gyanúsított karcagi nő elfogásáról. Ki hinné, hogy saját maga akart véget vetni az egész hercehurcának?

Óriási szenzáció volt ta­valy decemberben, amikor másfél év bujkálás után a hatóságok megtalálták és letartóztatták a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándornét. A 62 éves karcagi nőt barnára sülve, kisimultan, könnyű nyári szerelésben kísérték le a Készenléti Rendőrség emberei a Liszt Ferenc repülőtérre begördült gépről. Megjelentek az első hírek: Bróker Marcsi új hazájában, az off­shore- és adóparadicsomnak számító Belize-ben is a piramisjáték-séma alapján akart pénzhez jutni, mint a Kun Mediátor Kft. vezetőjeként tette több ezer károsulttal, s ez vezetett a lebukásához.

A Bors új információi azonban mindezt cáfolják. Egy a nyomozásra közelről rálátó forrásunk arról tájékoztatott: Bróker Marcsi nemcsak hogy nem bukott le, de ha rajta múlik, csöndesen eléldegélt volna Belize-ben, és hátralévő életében még a hatóságok vegzálásától sem kellett volna tartania. De elfogyott a pénze.

– Magyarországnak nem volt és most sincs hivatalos kapcsolata Belize-zel. Hihetetlen, de a legközelebbi belize-i képviselet Bécsben található, miközben ugye Marcsi a mexikói határnál bujkált. Konzulátus és nagykövetség sincs. Így a magyar külügy sem tudhatott a hollétéről – magyarázza a Borsnak informátorunk. A károsultak már egy ideje beszélték, hogy a nő Belize-be menekülhetett, de mégsem történt semmi.

Nincsenek dokumentációk

A magyar hatóságok konokul hallgatnak az ügyben folyó nyomozásról. Nem tudni, az asszony tett-e itthon részletes, beismerő vallomást. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság idén tavasszal szeretné lezárni az eljárást. A Kun Mediátor 12 éves működése alatt papíron szinte semmit sem dokumentáltak, ami nehezíti a nyomozást. A gyanú szerint 1999 óta 790 embert rövidített meg befektetési ígéretekkel, összesen 12 milliárd 299 millió 662 ezer 580 forintot vett át.

– Bróker Marcsit nem is körözték Belize-ben. Egy viszonylag kis számú magyar közösség él ott, sokan persze nem turistaként érkeznek, hanem a törvény elől menekülve akarják meghúzni magukat. Ezt a helyi hatóságok is tudják, ismerik is a magyarokat. Mar­­csikában egy ki­fejezetten szerény, csendes asszony­kát láttak. De fogalmuk sem volt, itthon mit követett el. Valóban volt pénze, pár millió dollár, amit másfél év alatt élt fel, főleg lakhatásra költötte. Marcsi a pénztelenséget megelégelve feladta magát. Igen, besétált a rendőrségre, akkor tartóztatták le – avat be forrásunk. Szó sem volt arról, hogy új piramisjátékba akart kezdeni: D. Sándorné semmilyen nyelvet nem beszélt, a magyarokon kívül senkivel se tudott érdemben kommunikálni. Így nehéz lenne hálózatot építeni. – Amúgy sem tudott volna egy fillért is kihúzni bárki zsebéből: a Belize-ben élők olyan bizalmatlanok, még tíz dollárt sem adnak akárkinek, nemhogy ezret. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160570_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056313
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra