Aktuális

Saját lánya tuszkolta kocsiba az Esterházy-örökös anyját

B. B.

Létrehozva: 2019.01.24.

Emberrablásnak indult az idős Esterházy-leszármazott, Magdolna Terézia eltűnése, azonban kiderült: a háttérben a nemesi családban régóta dúló bizarr viszály állhat.

Legújabb és alighanem legkülönösebb fejezetéhez érkezett a nemesi szappanopera, a nem mindennapi történettel a teljes osztrák sajtó nagy terjedelemben foglalkozik.

Félrelökték a 88 éves nőt kísérő ápolót

Kedd este még arról cikkeztek: elrabolták az Esterházy-vagyont kezelő alapítvány vezetőjének, Ottrubay Istvánnak az édesanyját, Magdolna Teréziát. A kezdeti beszámolók szerint a 88 éves asszony éppen az ápolójával sétált burgenlandi kastélyuk környékén, amikor két, külföldi rendszámú, lesötétített limuzin gurult eléjük. Az egyik kocsiból egy magas, szőke, kalapot viselő nő és egy férfi ugrott ki. Egyikük félrelökte az ápolót, a másik „emberrabló” az idős asszonyt fogta el – betuszkolta az autóba, majd elhajtott vele.

Önként szállt be az autóba a matróna?

A rendőrség azonnal akcióba lendült: fegyveresek sokasága árasztotta el Burgenlandot, megállítottak minden autót, különös te­kintettel a magyar rendszámú kocsikra. Már ekkor lehetett sejteni, hogy a háttérben valamilyen rejtélyes ok állhat, ezt erősítette Herbert Kickl belügyminiszter nyilatkozata is, aki óvatosságra in­tett, mondván: nem tudni, hogy egy „klasszikus értelemben vett emberrablásról van-e szó”.

Rossz szemmel néztek a balerinára

A családon belüli harc akkor robbant ki, amikor V. Pál a polgári származású prímabalerinát, Melindát vette feleségül, halálakor pedig őt tette meg örökösének. Bár Melinda, hogy csillapítsa a kedélyeket, 1990-ben eladta bécsi palotáját, és árát a zúgolódó rokonok közt szétosztotta, állítólag többen később is kopogtattak pénzért.

Aztán Magdolna asszony – mindenki legnagyobb megdöbbenésére – tegnap besétált a dél-tiroli síparadicsom, Kitzbühel rendőrőrsére, és jelezte, hogy jól van. Vele tartottak az állítólagos em­berrablók is, egyikük Magdolna asszony lánya. Leszögezték, hogy Magdolna önként tartott velük.

Kihallgatja a rendőrség a családtagokat

800 millió eurós vagyon felett rendelkeznek

A szinte felbecsülhetetlenül nagy Eszterházy-vagyon az utolsó Eszterházy herceg, V. Pál magánvagyonává vált. Halála után felesége, Eszterházy Melinda szerette volna megőrizni az utókornak és Európának hercegi férje és annak családjának örökségét, így tanácsadóival úgy döntöttek, hogy négy alapítványra osztják ezt, ezek lettek a Léka-kastély Alapítvány, a Lackenbachi Kastély Alapítvány, a Fraknó Vára Alapítvány és az Eisenstadi Kastély Alapítvány. Az alapítványok birtokában számos nagy ér­té­kű kincs áll: kastélyok, műemlék épületek, várak, mű­kincsek, földek és gazdasági vállalatok. A közelmúltban elkészült az alapítványok teljes körű vagyonelemzése, ez 800 millió eurós nettó vagyonértéket állapított meg.

Egyelőre mindenki csak találgat: az osztrák sajtó egy része vagyoni vitáról beszél, mások azt feltételezik, hogy Magdolna asszony Burgenlandba költözése verte ki a biztosítékot a rokonoknál. Meglehet, hogy az asszonyt a lánya meg akarta győzni döntése helytelenségéről. A rendőrség vizsgálja a történteket, ugyanis még nem tisztáztak mindent.

– Nem lehet biztosan kije­len­teni, kényszerítés történt-e, vagy pedig egy családi vi­szály áll a háttérben. Az érintetteket a Burgenlandi Állami Bűnügyi Hivatal fogja kihallgatni – mondta Roland Koch ügyészségi szóvivő. Lapunk kereste az Esterházy Alapítványt is, lapzártánkig nem jött válasz kérdéseinkre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159851_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a felkelés volt a magyar történelem egyik legnagyobb lázadása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714049435
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161651_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Embert gázolt a metró Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153341_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161923_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Árcsökkentésre szólította fel a kormány az üzemanyag-kereskedőket + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714049435
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158902_auto_resized.jpg
travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra