Aktuális

Ruhái fotójáról azonosították hozzátartozói a kapitányt

Bors

Létrehozva: 2019.06.13.

Keresőkutyát küldtek a hullámsírból kiemelt Hableány belsejébe, az eb nem jelzett, tehát a még eltűntként keresett négy áldozat holtteste valószínűleg a Dunában sodródik.

Forrás: Knapp Zoltán

Ahogy a tegnapi lapszámunkban megírtuk, a Hableányt üzemeltető cég saját halottjainak tekinti az elhunyt kollégákat, akiktől – amennyiben a hozzátartozók is úgy döntenek – „hajós temetésen” búcsúznak majd el.

El akarták kerülni a nagyobb traumát

A Borsnak korábban a hajó matrózának édesanyja arról beszélt: János évekkel ezelőtt említést tett arról, ha bármi történne, a Dunában szórják el a hamvait.

– Már a Honvédség is felajánlotta a katonai szertartást, hiszen a testvérem a fél életét honvédtisztként szolgálta korábban, így egyeztetünk még, hogy lehessen valamilyen szinten katonai jellege is a szertartásnak – mondta a Borsnak tegnap Pethő Tibor, a Hableány matrózának testvére. – A párja nagyon részletesen le tudta írni, hogy milyen ruha volt rajta, így a patológiára már csak elbúcsúzni mentünk be hozzá. A ha­jókiemelést itthonról kö­vettük vé­gig, az édesanyánk teljesen összeomlott, amikor meglátta a ki­emelt Hableányt – tette hozzá a testvér. Pethő János családja szerint a legszebb az lenne, ha a két kolléga búcsúztatása együtt tör-   ténne, de ebbe a kapitány hozzátartozóinak is bele kell egyezni.

Kérdéses a hajó jövője

Tóth Mihály, a Hableányt üzemeltető Panorama Deck hajótársaság szóvivője szerint kérdéses a Hableány jövője. Amint a rendőrség befejezi a Hableány teljes átkutatását és a szakértők egyértelmű véleményre jutnak, akkor döntenek majd a sétahajó jövőjéről, esetleges felújításáról.

A Hableány kapitányát, L. Lászlót a lánya és a barátnője azonosította. A hozzátartozókat képviselő dr. Gulyás Krisztián ügyvéd a Borsnak tegnap azt mondta: a kapitány ruházatát lefényképezték, ez alapján kellett azonosítani őt.

– A hatóságok azért választották ezt a formát, mert egy, több mint két hetet vízben töl­tött testről pontosan tudni lehet, hogy milyen állapotban van. A személyes azonosítás még nagyobb traumát okozott volna a hozzátartozóknak – tette hozzá a jogi képviselő.

Amint számlán a pénz, nyílik a börtönajtó

A Fővárosi Törvényszék tegnap bejelentette: helybenhagyták a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését, 15 millió forintos óvadék fejében szabadlábon védekezhet Jurij C., a Viking Sigyn ukrán kapitánya. A férfinak hetente kétszer meg kell jelennie a nyomozóhatóságnál, nyomkövetőt kell hordania és nem hagyhatja el Budapest területét.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője kérdésünkre ugyanakkor úgy reagált: az ügyészség a bi­zonyítás veszélyeztetésének felmerülése miatt is indokoltnak tartotta a letartóztatást. Erre új bizonyíték, mégpedig a gyanúsított telefonjáról való adattörlés­re vonatkozó szakértői megállapítás merült fel. A bíróság azonban az ügyészi fellebbezésnek ezzel a részével egyáltalán nem foglalkozott.

A Bors információi szerint Jurij C. még a Nagy Ignác utcai bv-intézetben tartózkodik, amint a 15 millió forintos óvadék megérkezik, a bíróság értesíti az intézetet, és a férfi ettől számítva néhány órán belül szabadul. Erre akár már ma is sor kerülhet.

Még négy áldozatot keresnek a Dunában

Közös sajtótájékoztatót tartott tegnap Hajdú János, a TEK főigazgatója és Song Shoun Keon, a Koreai Köztársaság Budapestre akkreditált katonai attaséja.

– Négy áldozatot még nem találtunk meg, nehéz szívvel állok ezért itt. Felkutatásukért mindent megteszünk – mondta Song Shoun Keon, aki hozzátette: egy keresőkutyát engedtek be a kiemelt Hableányba, de az nem jelzett.

Hajdú János mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a mentőakcióban. A főigazgató elmondta: éjszaka a búvárok nem merültek, de amint a nap felkelt, azonnal munkába álltak, észszerű kockázatot vállalva. Ebben a 13 napban az általa vezetett csapat napi 4-5 óránál többet nem tudott pihen

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164686_auto_resized.png
hirtv.hu

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27486_resized.jpg?avcount=1714172419
origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165843_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 27.: a Rák egy kapcsolata váratlan fordulatot vesz, a Bak szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714172419
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714172419
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714172419
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai