Aktuális

Rosszul lett vásárlás közben, három végtagját veszti el

Bors

Létrehozva: 2016.08.19.

A kétgyerekes családanya, Charly Babington egy barátjával ment vásárolni, amikor rosszul lett. 24 órával később kómába esett és három hétig nem is volt magánál - írja a Daily Mail. Az orvosok súlyos bakteriális eredetű vérmérgezést diagnosztizáltak nála, amelybe 10 ből 4 beteg belehal. 

A 40 éves nő mikor felébredt a kómából, megrémült, mert a végtagjai elfeketedtek és nem is érezte őket. Orvosa azt mondta, mindkét lábát amputálni kell, illetve a bal karját és a jobb kezén három ujját. A nő most a kórházban van és várja a műtéteket.

“A legfontosabb, hogy élek. Sajnos még nem tudják mi okozhatta nálam. Nézem a dolog jó oldalát. Még mindig van két csodálatos gyermekem, remek családom és barátaim. Miattuk harcolok, és szeretnék minél előbb talpra állni.” A nő azt mesélte a lapnak, hogy fia nehezen emésztette meg, hogy műlábbal fog élni, de emlékeztette rá, hogy így még mindig jobb lesz így, mintha meghalt volna. 

Az egész egy derékfájással kezdődött, ami olyan erőssé vált, hogy úgy döntött, a vásárlásnak vége, inkább hazamegy. Már szinte járni is alig bírt, mikor a szeme megduzzadt és az arca elkékült, rázta a hideg, majd légzési nehézségekkel küzdött. Másnap jelezte a lányának, hogy nem valószínű, hogy el tudja vinni iskolába, és mikor a gyerekek meglátták, azonnal mentőt hívtak anyjukhoz. 

Amikor felébredt a kómából nemcsak azzal kellett szembesülnie, hogy a végtagjai 75%-át amputálni kell, de még a fia születésnapjáról is lemaradt. Az asszonynak és a családjának most pénzt gyűjtenek a barátok, hogy amíg munkaképtelen Charly, addig is tudjanak enni valamit, és a számláikat is tudják fizetni. 

Mi a szepszis?

A vérmérgezés leginkább akkor fordul elő, amikor valahol a szervezetben van egy fertőzés, például a tüdőben, a hasban, a húgyutakban, a bőrön. A kórokozók ugyan jellemzően az eredeti fertőzés helyén maradnak, néha mégis szóródnak a vérkeringéssel. 

A keringő kórokozók megtelepedhetnek bárhol a szervezetben, ha a gyógykezelés időben gátat nem szab nekik. Ily módon megfertőzhetik az agyvelőt borító szöveteket (agyhártyákat, meningitisz), a szív külső burkát (perikarditisz) vagy az üregeit bélelő hártyát (endokarditisz), a csontokat (osteomielitisz), az ízületeket (artritisz), és más szöveteket. Egyes kórokozó fajták, például a sztafilokokkuszok, tályogokat, gennygyülemeket kelthetnek a megfertőzött szervben. 

A vérmérgezés igen súlyos betegség, a halálozás magas. Szepszisben azonnali antibiotikum kezelést kell kezdeni - akkor is, ha a diagnózist megerősítő vizsgálatok eredményei még nem állnak rendelkezésre. Ennek halogatása jelentősen csökkenti a beteg életbenmaradási esélyeit. A doktor először annak alapján választ antibiotikumot, hogy milyen baktériumok jelenléte a legvalószínűbb, ami pedig attól függ, hol kezdődött a fertőzés - írja a Dr. Info. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135949_auto_resized.jpg
origo.hu

Neymar egyetlen ütéssel tönkretett egy golfpályát - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132965_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezt látni kell, Lionel Messi fia őrületet okozott – videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134259_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134540_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135658_auto_resized.png
hirtv.hu

Betiltotta és elképesztő vádakat fogalmazott meg a kerületi polgármester Orbánék konferenciájáról + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27129_resized.jpg?avcount=1713296412
origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109149_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Hosszú Katinka döntése végleges, szomorú hírt közölt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, ezekben a percekben mentenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130674_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenkit megdöbbentettek G.w.M-ék legújabb babás fotójukkal: "ikrek"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135555_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mi történt? Balázs Andrea nem jelent meg a Nemzeti Színházban

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FtBFJc8Dms7mbbCoDWlvvoqmcWMj_63I81iJBWhHEUE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2NzM1YWFhNmFiZTQ3MjI4ZWUzNDM3N2U1YWRhOWEw.jpg
Tragédia

"Csendre és nyugalomra van szükségünk" - Szívszaggató posztban búcsúzott családja a ráckeresztúri repülőbaleset pilótájától

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte