Itt a tavasz, éled a természet, kerüljön egyre több finom zöldség az asztalra! Nagyon fontos, hogy a tél folyamán kimerült szervezetünket feltöltsük vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A medvehagyma újra teret hódít a konyhában, kellemes fokhagymás íze mellett számos jótékony hatással bír szervezetünkre. Amellett, hogy fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését, vérzsírcsökkentő hatása is ismert.
A receptet köszönjük a Diabetes Magazin, a Diabetes.hu és a Receptsarok sorozat kiadójának, a Tudomány Kiadónak. A receptet a 2015-ös Receptsarok 3. kiadványból kaptuk.
(Receptsarok 3.)
1 adag tápanyagtartalma:
Hozzávalók (4 adag):
A karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felvágott medvehagymát. Addig pároljuk, míg összeesik. Felöntjük kb. egy liter vízzel. Belerakjuk a kockára vágott nyers burgonyát, a leveskockát, sót, borsot, majd addig főzzük, míg a burgonya puha lesz. Szobahőmérsékletre hűtve robotgéppel leturmixoljuk. Közben kikeverjük a tejfölt, a tejet és az étkezési keményítőt. Összemelegítve a levessel lassan hozzácsorgatjuk, majd újraforraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.