Rossz jegyei miatt akasztotta fel magát Peti Hajdúszováton

Ép ésszel felfoghatatlan tragédia történt Hajdúszováton. Egy 12 éves gyerek a rossz jegyei miatt nem látott más kiutat: felakasztotta magát. Pétert barátok sokasága gyászolja az internetes közösségi oldalakon.
Ép ésszel felfoghatatlan tragédia történt Hajdúszováton. Egy 12 éves gyerek a rossz jegyei miatt nem látott más kiutat: felakasztotta magát. Pétert barátok sokasága gyászolja az internetes közösségi oldalakon.

A hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola honlapján egy gyertyával emlékeznek diákjukról, Petiről. A hajdúszováti fiúra a testvére talált rá a napokban, Péter a szobájában akasztotta fel magát. Úgy tudjuk, hogy a rendőrök búcsúlevélre bukkantak, ebben Peti rossz jegyeivel magyarázta tettét.

Az iskola honlapján és az internetes közösségi oldalakon is barátok sokasága búcsúzik a kamasztól, Peti családja összeomlott. Az iskola (Google StreetView-képünkön) tanárai és diákjai mély megrendüléssel gyászolják az elhunytat, és osztoznak a család gyászában.

Az még nem világos, hogy voltak-e előjelei az öngyilkosságnak, úgy tudni, hogy a fiú rendezett környezetben, szerető családban élt. Peti szüleinek alighanem szakember segítségére lesz szüksége a tragédia feldolgozásához. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

A szakember szerint a kóros kisebbrendűségi érzés vezethetett a tragédiához:

– Úgy érezhette, hogy akármibe fog, semmi nem sikerül, kudarcot vall. Ez a versenyközpontú világ fokozhatja ezt az érzetet a gyermekben – mondta a Borsnak Bilkei Pál kriminálpszichológus, aki szerint egy ilyen tragédiának mindig vannak előjelei. – A gyerek erősen bezárkózik, sem barátkozni, sem játszani nincs kedve, egyedül, begubózva ül, bámulja a plafont, esetleg a tévét. Közömbössé válik, eltompul. Ezek már a legfigyelmeztetőbb jelek. Ha észre vesszük, biztassuk gyermekünket, támogassuk, biztosítsuk szeretetünkről, öleljük át erősen és emeljük ki a pozitív tulajdonságait, sikereit!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!