Románok bújtatták a sorozatgyilkos Fehér Norbertet

Hazafelé tarthat Szabadkára a többszörös gyilkos Fehér Norbert az olasz hatóságok gyanúja szerint. Jelenleg a magyar származású férfi minden rokonát megfigyelik.

Hazafelé tarthat Szabadkára a többszörös gyilkos Fehér Norbert az olasz hatóságok gyanúja szerint. Jelenleg a magyar származású férfi minden rokonát megfigyelik.

Úgy tűnik, mind jobban szorul a hurok a legalább két ember haláláért felelős Fehér nyaka körül. Az olasz rendőrség egyre előrébb jut a férfi menekülési útvonalának feltérképezésében.

A több személyazonosságot is használó Fehér Norbertet Olaszországban hosszú évek óta csak Igor, az Oroszként ismerték, de Ezékiel, a Szerb néven is fu­tott. Mint a Bors elsőként beszámolt róla: április 1-jén egy kocsmárost végzett ki a bevételéért, nyolc nappal később pedig egy mezőőrt, akinek társát súlyosan megsebesítette. Emellett még két további, 2015-ös gyilkossághoz is köze lehet.

A negyvenéves magyar a kriminológus szerint minden ok nélkül öl

A rendőrök most a kocsmárosgyilkosság helyszínéhez, Budrióhoz közel találtak friss nyomokat: eszerint Fehér Norbert egy Molinella melletti tanyán, egy kis házban húzta meg ma­gát, ami egy román nő tulajdona. Több külföldi is él ott, róluk a rendőrkutyák szagmintát is vettek, miután Fehér vélhetően érintkezett velük. Az olasz lapok rendőrségi forrásokra hivatkozva írják, hogy valamennyien romániaiak.

Molinella mellett, egy tanyán rejtőzködött a körözött magyar

Az olasz hatóságok közben azt kérték a szerb rendőrségtől, hogy akit Fehér Norbert ismeretségi köréből lehet, azt figyeltessék. Ez érvényes a férfi két nővérére és édesanyjára is. Gyanítják ugyanis, hogy bármikor kapcsolatba léphet velük, sőt azt sem zárják ki, hogy hazafelé tart. Úgy tudjuk, a szerbiai hatóságok eleget is tettek a kérésnek, figyelik a három nő mozgását és kapcsolatait. A Bors megtalálta a 40 éves férfi szabadkai családtagjait, akik gyakran járnak át Szegedre is, és jó viszonyt ápolnak sok Magyarországon született magyarral. Ám nem kívántak nyilatkozni Fehér Norbertről. Facebook-oldalukon sem találni a férfival közös képet, ennek ellenére úgy tudjuk: hisznek az ártatlanságában. Információink szerint Fehér Norbert egészen korán kezdte saját útját járni, fiatalon elkerült otthonról, és komoly katonai múltja van, szemben azzal, amit magáról állított.