Aktuális

Rockzenészből lett rántotthús-specialista Nyúzó Imre

H. N. Zs.

Létrehozva: 2020.01.25.

Nyúzó Imre 12 évig egy rockbanda énekese volt, ám ma már másképp szolgálja ki a rockzene szerelmeseit: bisztrót nyitott nekik.

Ahogy beléptem a Vokál Bistro Bárba, rögtön jóleső érzés fogott el. Kellemes zene szólt és finom illatok lengték be a hangulatos helyet. Nyúzó Imre hosszú évekig a Garden of Eden nevű dark-rockzenekar frontembere volt, így az életében a zene volt az első. A család azonban átrajzolta élete térképét.

– A zenekar akkoriban nagyon ment – kezdi Nyúzó Imre a Vasárnapi Borsnak. – Napokat, sőt heteket is távol töltöttem a családtól. Legnagyobb sikerünk az volt, hogy meghívtak minket Helsinkibe, ennek a stílusú zenének a hazájába. De amikor megszületett a fiam, már nem találtam olyan viccesnek, hiszen sosem voltam otthon. Azon agyaltam, mihez kellene kezdeni, ami valamennyire hasonlít a régi életvitelemhez, de többet lehetek a családdal. Imre nem végzett séf, autodidakta módon tanulta ki a szakmát. Nem is akárhogy.

– Egyszer csak kipattant a fejemből az ötlet, hiszen a vendéglátásban is emberekkel kell foglalkozni és éjszakai életet lehet élni. Akkor mondtam a feleségemnek, hogy szakácskodni kellene. Kicsit megdöbbent, de mindig mindenben tá­mogatott – meséli lelkesen.

Kövér Macska a kezdet

– Tizenegy éve kezdtem el főzni, először az ismeretségi körömben kerestem szakácsokat, és bekéredzkedtem a konyhájukba. Stázsoltam, vagyis ingyen dolgoztam nekik. Számomra a felszedett tudás volt a fizetség – ma­gyarázza a bisztrótulajdonos. Hatalmas kitartással egyre nagyobb elismerést szerzett a szakmában.

– Olyan is volt, hogy egyszerre három helyen dolgoztam. A karácsonyi nagy hajtáskor már a feleségem tartotta észben, mikor hol kell lennem. A Bodza Bisztróban kaptam először fizetést a munkámért. Aztán dolgoztam a Boscolóban, a Bábelben, ami mára már Michelin-csillagos étterem. Nem elégedtem meg a gyakorlattal, folyton képeztem magam. Rengeteg könyvet olvastam, köztük sok idegen nyelvűt is. Később meg­nyitotta első saját helyét, a Fat Cat nevű kézműves hamburgerezőt.

– Az első próbálkozásunk a Kövér Macska volt. A szomszédban, a Macskafogóban nem volt kaja, nálunk nem volt sör, így a két hely szimbiózisban működött. Az évek során hol saját vállalkozást vittem, hol alkalmazottként dolgoztam. Volt egy KGB nevű bisztróm is – mond­ja Imre.

Finn ötlet alapján

A Vokált a Helsinkiben található RIFF bár ihlette, ami egyébként a 69 eyes zenekar dobosának a bárja.

– Többször voltunk a családdal Helsinkiben a RIFF bárban. Ennek szerettük volna visszahozni a hangulatát. Itt nincs feszengés, mindenki laza ruhában van és jó zene szól. A vendégekért vagyunk, eh­hez mérten az áraink is teljesen átlagosak. Azt szeretném, ha ez lenne az a hely, ahol a kon­certek előtt összejönnek a fiatalok. Abban bízom, bevonzom majd a régi arcokat is, akikkel valamikor együtt lógtunk – magyrázza a rocker.

A jó hangulat mellett Imrééknél prémium minőségû ételeket szolgálnak fel. De extra produkciókkal is készülnek.

– Legutóbb Takács Vilkó játszott nálunk, aki a Ganxsta Zolee és a Kartell gitárosa. Én mindig lefekszem a játékától, fantasztikus figura. Meg Szekeres Andris is fellépett, a Junkies énekese. A zenére mindig is igényes voltam. Többször előfordult, hogy alkalmazottként én kezeltem a lejátszót. Jöttek is megdicsérni, hogy mi nem azt játsszuk, mint mások. Volt, hogy idősek kérdezték meg, mi ez a szuper, szomorú szám, ami a hangfalakból szól. S ilyenkor büszkén árulta el, Nick Cave.

Agyvelőt is felszolgál

– Itt ehetsz igazi húslevest, gulyást, sztrapacskát, marhapörköltet, házi sült kolbászt és klasszikus rántott húst. De hozzá merek nyúlni az agyvelőhöz, a vérhez és a belső­ségekhez is. Azért vannak könnyedebb ételeink is az érzé­kenyeknek, fogyókúrázóknak és a kicsiknek. A gyerekem kedvence, a rántott sajt is fent van az étlapon, persze minő­sé­gi házi sajtból készül – zár­ja Imre.

Aki kíváncsi Magyarország egyik legjobb rántott húsára, annak is itt a helye, ugyanis a szakmában is elismerést vívott ki ezzel a fogásával.   

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156865_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714044013
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159399_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokkot kapott a pár attól, ami a padló alól előkerült a felújításon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153706_auto_resized.jpg
ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714044013
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160452_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenki csodájára fog járni Európa legnagyobb tárlatának, amelynek a Városliget ad otthont

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Mindenben jól néz ki" - Palvin Barbi megőrjíti rajongóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal