Aktuális

Robival, a vagány uszkárral él Dopeman

Bors

Létrehozva: 2016.12.31.

Hétről hétre hírességek mesélnek a Borsban házi kedvencükről. Ezen a szombaton Dopeman mondja el, hogyan él a kutyáival és a macskáival.

Dopeman nemrégiben jelentette be, hogy visszavonul a zenéléstől, és inkább üzleti vállalkozásait viszi tovább. Az egykori rapper azonban egy dologról nem mondott le: a  háziállatairól.

– Nagyon sok állatom volt, és a családunkat most is egy kis állatkert veszi körül. A korelnök a tizenhat éves uszkár, Sanyi – kezdte le sorolni a Bors érdeklődésére Dopeman.

– De ott van mellette a szintén uszkár Robi. Kétéves, és fajtája leggyönyörűbb példánya. Ezt ahelyett a Tomi nevű aranyszínű uszkár helyett vettük anyukámnak a születésnapjára, amelyik a Ma­gyarország rémálma című lemezünk borítóján szerepelt – folytatta.

A rapper 11 évesen autóbalesetet szenvedett, amely véget vetett ígéretes dzsúdókarrierjének. Viszont kapott cserébe egy kutyát.

– Anyám azt mondta, ha felépülök, kapok egy Dodó nevű uszkárt. Nagyon szerettem, póráz nélkül sétáltattam, mert ismerte az útvonalat. Sajnos 1997-ben, amikor megjelent az első lemezem, és le­mentem vele az utcára, egy óvat­lan pillanatban valaki felkapta és elvitte – elevenítette fel. Hozzátette, sokan mondták már neki, hogy talán valami harci kutya jobban passzolna mellé, szerinte pont az a vagány, hogy uszkárjai voltak és vannak. De nem csak ebek szaladgálnak nála.

– Van három macskánk is. Ali, a brit blue tizenhárom kiló, és egy szürke párducra emlékeztet. Elek leginkább a Whiskas macskaeledel-reklám cicáira hasonlít. Ő egy Brad Pitt nevű cirmos fia, aki a nevét onnan kapta, hogy szerepelt a színész egyik filmjében. És ott van még Szofi, egy „kuka“-macska, akit édesanyám abból a nevelőintézetből hozott haza, ahova a húgom jár hétközben. Ezeken kívül van Kamilla, egy leopárdgekkó, amit a lányomnak vásároltam. A többi állat nagyon szeretné őt levadászni, csak nem férnek hozzá a terráriumához. Dopeman állatainak többsége egyébként anyja kertes házában él.

– Időnként ugyan Robit hajtja a tesztoszteron, és Eleket lánynak nézi, de ő nem hagyja magát. Bár mindketten ki vannak herélve. Ahogy a macskák is. Igaz, mielőtt Szofit ivartalanítottuk volna, az állatorvos azt javasolta, hagyjuk, hadd fusson egy kört. A környék összes hímje eljött, és ő mindegyikkel lefeküdt. Ezzel a kellemes előélettel miskárolta ki aztán az orvos – nevetett az egykori zenész. 

Kergették a kígyót

Volt már dolga kígyóval, békával, kutyával, macskával, és folytathatnánk a sort. Both Zoltán szombatonként megosztja a Bors olvasóival olykor félelmetes, más­szor mulatságos állatmentős történeteit.

– Nagyjából 7-8 évvel ezelőtt történt az az eset, amely során egy eltűnt óriáskígyó miatt riasztottak Keszthelyről. A Balaton-parti városban egy férfi úgy gondolta, sok pénz fog keresni azzal, ha vesz magának egy tigrispitont, és az üdülőövezetben bárkinek megengedi, hogy fotózkodjon vele. Emberünk azonban az italt sem vetette meg, így egyik este úgy gondolta, lefekszik aludni a part mentén, nyakában a kígyóval. Remélte, az ő Bercije majd szépen ott marad, azonban ez nem így lett. A hüllő nem várt arra, hogy a gazdi felkeljen, inkább megindult, hogy szétnézzen a városban. A férfi reggel hiába kereste és szólongatta, nem bukkant fel. Elment hát a rendőrségre, hogy bejelentse. A tigrispitonhoz veszélyesállat-tartási engedély szükséges, ami persze nem volt a férfinak. Így amellett, hogy a hatóság riadtan értem küldött egy rendőrautót Budapestre, jól meg is büntette a fickót. Mivel a szezon közepén kevés rendőrt tudtak segítőként mellém adni, tűzoltókkal csatárláncba állva kezdtük el feltérképezni azt a parkot, ahol állítólag Berci elveszett. Nem volt könnyű dolgunk, mivel a hatalmas fákon vagy a magas aljnövényzetben könnyen meg tudott volna bújni bármilyen csúszómászó. Mi nem próbáltuk szólongatni Bercit, hiszen a kígyók süketek. Gazdája sajnos még ezzel sem volt tisztában. Egy teljes napnyi keresés után végül feladtuk a dolgot, így a következő reggel hazautaztam. Délután aztán üzentek, hogy egy idős nő értesítette a rendőrséget az üggyel kapcsolatban. Azzal hívta fel őket, hogy ilyen hosszú slagot bizony még sosem látott. Az esetnek sajnos a hölgy kedvenc macskája itta meg a levét, ugyanis mire leértem, Berci már nagyban a cirmos emésztésével volt elfoglalva. A kígyót végül elvittem egy állatkertbe.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146200_auto_resized.jpg
origo.hu

Senki sem fog zokogni a Kisvárda kiesése miatt?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27221_resized.jpg?avcount=1713601512
origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143358_auto_resized.png
metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146166_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Az IMF szerint nem értek célt az Oroszország elleni szankciók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141332_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyon cukik együtt: így öleli magához Tóth Gabi szerelme a kis Hannarózát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27234_resized.jpg?avcount=1713601512
origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141642_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 19.: a Bika szerencsés, a Skorpiót meglepetés éri

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713601512
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713601512
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146291_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól