Aktuális

Róbertó édesapja: Kivégezték a fiamat!

M. S.

Létrehozva: 2016.07.25.

Főképp tizenéves fiatalok életét oltotta ki a müncheni merénylő. Ali David Sonboly kilenc emberrel végzett, köztük egy 15 éves magyar fiúval, R. Robertóval. Családtagjai már azonosították Robertó holttestét.

Az értelmetlen vérengzést véghezvivő Ali David Sonboly maga is csak 18 éves, egy visszaélesített színházi Glock pisztollyal és háromszáz lőszerrel felfegyverkezve követte el a Németországot és az egész vi­lágot sokkoló rémtettet.

Szom­bat délután kiderült: egy 15 éves ma­gyar fiú is életét vesztette a támadásban. Szijjártó Pé­ter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a szomorú hírt. A tárcavezető közölte: a holttestek azonosítása megtörtént. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal.

István: kivégezték a fiamat!

Megszólalt a TV2 Tények című hírműsorában a 15 éves fiú édesapja. A férfi azt mondta: nem kér kártérítést, mert az nem hozza vissza a fiát. Egyetlen dolgot szeretne: Magyarországon eltemetni a fiát. A fiú édesapja, R. István pedig könnyekkel küszködve azt mondta: nagyon sok mindent nem ért.

Egyrészt nem tájékoztatták őket arról, hogy a fiukat megölték. Szombaton a család Münchenbe utazott, mert a fiú nem adott életjelet magáról. Ott közölték velük, hogy meghalt a gyerek. Lelőtték.

Másrészt nem engedték, hogy azonosítsák a fiút. Azt sem érti, hogy miért jelentek meg olyan információk, hogy kettős állampolgárságú, ugyanis ez nem igaz. Robertó magyar állampolgár volt, csak az édesanyjával élt Münchenben. Azután költöztek oda, miután elvált az édesanya és az édesapa.

– Amikor kimentem hozzá látogatni, engem is mindig abba az étterembe vitt ebédelni a fiam. Én is jártam ott – mondta az édesapa, aki azt is hozzátette, hogy úgy tudja: azért ment most oda a fia, mert a merénylő feltört egy Facebook-oldalt, és azt hirdette, hogy aznap ingyen adja a hamburgert. Így csábította oda a fiatalokat.

Robertó is ment. Az édesapa úgy tudja, hogy a merénylő odament a fiához, és közelről lőtte fejbe – ahogy mondta, lényegében kivégezte. A fiú édesanyjának még péntek este mondták meg, hogy meghalt Robertó. A rendőrök az otthonában keresték fel az anyát, aki azonnal rosszul lett, és most kórházban kezelik.

Összeroppant.

Már nem vette fel a telefont

A Müncheni Magyarok elnevezésű Facebook-csoportnak a merénylet éjszakáján írt a magyar fiú édesanyja. Az asszony kétségbeesve érdeklődött a fiáról. Az aggódó anya azt írta, hogy a fia telefonja kicseng, de senki sem veszi fel. Sajnos Robertó pont a McDonald’s étteremnél tartózkodott, amikor Ali David Sonboly lövöldözni kezdett, a magyar fiú a kórházba szállítás után vesztette életét.

Vasárnapra az is kiderült: a fiú családjának egy része Ma­gyarországon él, de már kiutaz­tak Münchenbe. A család akarata szerint Magyarországon temetik el Robertót.

Raktárban bújt el Balázs

A Kisalföldnek nyilatkozott egy magyar fiatalember; Balázs Győrből ment ki Münchenbe két éve, és egy étteremben dolgozik. Éppen ott volt, amikor hallották, hogy lövöldözés volt az Olympia Bevásárlóközpontnál. Rá fél­órára az utcában lévő üzletekért felelős főnökük hozta a hírt, hogy terrorkészültség van, döntsék el, bezárnak-e.

– Az egész este fél nyolckor kezdődött. Felhívtuk a közvetlen főnökünket, aki szólt, hogy azonnal zárjunk. Három munkatársammal lerohantunk a raktárba, és magunkra zártuk. Két és fél óra múlva kopogott a rendőrség. Ők azt mondták, maradjunk reggelig ott. Szerencsére egy barátunkkal tudtunk beszélni, és ő fél tizenegy körül elvitt onnan minket – mesélte a fiatalember. Hárman még életveszélyben A német hatóságok közlése szerint még három ember állapota életveszélyes a sebesültek kö­zül.

Az ámokfutó kilenc embert lőtt le, összesen 35-en sérültek meg, közülük négyen kaptak lőtt sebet. A 18 éves iráni-német kettős állampolgár Ali David Sonbolyt egyelőre ámokfutóként aposztrofálják, a rendőrség szerint tettének nincsenek politikai vonatkozásai. Valószínűleg lelki beteg volt és beilleszkedési gondjai voltak az iskolában.    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17057547_auto_resized.png
origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26126_resized.jpg?avcount=1710831620
origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17059938_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058909_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Reuters: Oroszországgal való viszonya miatt a NATO figyelmeztette Magyarországot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060940_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058274_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij embere kitálalt: az elnök a legkisebb kritikától kivan, reszket, felhívja az anyját, direkt manipulálja az embereket, hogy mindenki az ukránokra figyeljen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26133_resized.jpg?avcount=1710831620
origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25922_resized.jpg?avcount=1710831620
she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17061283_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25962_resized.jpg?avcount=1710831620
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17056200_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Bebizonyítottad, hogy nulla vagy, mint pasi" – brutális alázást kapott a TV2 sztárja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/8SsdigFoBySUMTTv8HLW_9OhGRou68xPpwNtw64iI98/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4ZGVhYTc3ZmYyODQ4YTc5MzdkYjAzOTg5M2U1YWFl.jpg
Rendőri jelentés

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5SPCSpnha1d6tQGH9XXC7XnMvl9Xxqv5np7FeuW5-64/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IzNjcyZWNiYTc5ZDRlYmQ4MTBjNDdlMzY2YjA5ZTBj.jpg
Gyász

"Hol itt az igazság?" – teljesen összetört az oroszlányi horrorbaleset áldozatának fia