Aktuális

Rita doktornőként gyógyított a transznemű Ákos

Bors

Létrehozva: 2019.10.23.

Gerincbe adott injekció, telefonos ultrahangvizsgálat, forró vizes abortusz – íme néhány kezelési mód a magát Rita doktornőnek kiadó R. Ákos Félix repertoárjából. A sziráki csalássorozat óta már három év eltelt, de a nógrádi faluban mit sem csillapodtak a kedélyek.

A gyönyörű mátrai borvidék közelében fekvő 1200 lelket számláló falucska 2017 elején kis túlzással az ország legabszurdabb hírével került reflektorfénybe. Egy magát nőnek kiadó 31 éves férfi előző év augusztusában több sziráki lakost kezelt úgy, hogy ehhez sem engedéllyel, sem szükséges szakképzettséggel nem rendelkezett. Több alkalommal orvosi ügyeletet is tartott a településen, a „vizsgálatok” többségét pedig mobiltelefonjával végezte. Hihetetlen, de a helyiek jó ideig valósággal itták a szavait.

Átműttette magát

A Gyöngyöspatán élő transznemű férfi társkereső oldalon ismerkedett meg egy sziráki fiatalemberrel, Zoltánnal. Női néven mutatkozott be neki, s azt állította, hogy orvosként dolgozik, korábban pe­dig több kórházat is vezetett. 

Kapcsolatuk gyorsan elmélyült, a bajok pedig elkezdődtek. Zoltán még a feleségét is elhagyta érte, de azóta már a családja visszafogadta.

– Együtt éltek egy darabig, de a fiam nem tudta, hogy férfi. Ott lent át volt műtve – szögezte le határozottan a fiatalember édesanyja, Ilona. – Adott neki kávét, üdítőt, amitől szédült és elaludt. Onnantól semmire nem emlékezett. Amikor hazajöttek hozzánk, a fiam zavaros volt, öngyilkosságot is próbált elkövetni, vagdosta a karját, de elmondani nem tudta, miért. Ez az időszak teljesen kimaradt neki, azóta már semmire sem emlékszik. Nagyon megviselték a történtek. Idegroncs lett, már nem a régi. Csak a két kis­lánya tudja lenyugtatni. Nehezebben tudunk vele kommunikálni is – mesélte a Borsnak nemrég a nyugdíjaskorú asszony.

Röntgenfelvétel mobillal

A férfi 2016. augusztus végéig több alkalommal „orvosi ügyeletet” tartott ideiglenes anyósáék otthonában este tíz és reggel öt óra között. Ezalatt rendszeres „el­látásban” részesített helyieket, diagnosztizálta és különböző terápiás módszerekkel kezelte betegségüket. Ilona állítja, az utcában azóta csak guminőnek nevezett személy farkasvakságra hivatkozva érkezett éjszakánként, de ma már biztos benne: csupán nem akarta, hogy meglássák a szőrös mellkasát. Az álorvos a mobiltelefonjával vérnyomást mért, EKG- és ultrahangos vizsgálatot végzett, és röntgenfelvételt is készített.

– Szilikonmellei voltak, hihetetlen, hogy így át tudott verni minket. A combomon lévő óriási görcsöt szétnyomkodta. Még injekciót is adott, amitől hánytam és csak rosszabbul lettem. Hihetetlen, de a lányomnak egy mobilos ultrahangos kép alapján azt hazudta, hogy háromhetes terhes. Ez a szerzet azt javasolta neki, hogy forró, sós vízbe feküdjön, s akkor elvetél. Hála istennek a lá­nyom nem fogadta meg a tanácsot, és a hetekben megszületett a má­sodik gyereke is – summázta Ilona.

Az áldoki egyébként pénzt nem kért a szolgáltatásaiért. A becsapott család szerint bűntársai is lehettek, többször keresték ugyanis őket választékos szókincsű emberek, akik Rita doktornőt keresték.

Tizenhét diploma

A kuruzsló párja családján kívül számos utcabélit is kezelgetett. Az idősek mellett több fiatal is bedőlt neki. – Előadta, hogy daganat van a combomban, amit meg fog műteni. A gerincembe még injekciót is adott a párja szüleinél, néhány házzal arrébb. Azt mondta, feküdjek le, s ne mozduljak. Rendesen belém nyomta, még vé­reztem is. Valami folyadék is volt a fecskendőben. Ki tudja, mi volt az. Megszédültem és hányinger fogott el. A bíróságon találkoztunk ismét, semmit sem tagadott. Ugyan pénzt tőlem egyáltalán nem kért, de kártérítést akarok – emlékezett vissza a Borsnak egy idős szomszéd, akinek a lánya is teljesen kifakadt. Mint mondta, az­nap este 11-kor ért haza a munkából, de az anyját sehol sem találta. Végül pár házzal odébb leltek rá. Az idős asszony azóta depressziós, és erős szorongással küzd. Sosem akarja, hogy a szeme elé kerüljön többé a csaló.

Az utca túloldalán élő Elemért többször is „gyógyította”, a fenekét és a vádliját is megszúrta tűvel. Sőt a hétéves kisfiához is hozzányúlt. Azzal is dicsekedett, hogy 17 diplomája van, és telefonon keresztül is végez életmentő műtéteket.

Pszichiátrián kezelik

Az áldoktor végül lebukott, a „páciensei” pedig fel­jelentést tettek. A Pásztói Járásbíróság első fo­kon a vádlottat kuruzslás miatt három hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A má­sodfokon eljáró Balassagyarmat Törvényszék az álorvos cselekményének társadalomra való veszélyességét is figyelembe vette, amikor súlyosbította az ítéletet. Kuruzslás bűntette miatt tíz hónap bör­tönt kapott, amit három évre felfüggesztettek.

A Bors természetesen kísérletet tett arra is, hogy személyesen beszéljen az áldoktorral. Ellátogattunk Gyöngyöspatára, ahol a helyiek nevetve mutatták meg, hol lakik a keresett személy. Az óriási házban azonban senkit nem találtunk otthon. Ezért telefonon próbáltuk elérni, de az egyik közvetlen hozzátartozója vette fel azt. Röviden annyit közölt, szerette hónapok óta pszichiátrián van, gyerekkora óta pszichés gondok vannak vele. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713482708
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142412_auto_resized.jpg
hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141332_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyon cukik együtt: így öleli magához Tóth Gabi szerelme a kis Hannarózát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142395_auto_resized.jpg
vg.hu

Kétmilliárdból újul meg a Hévíz-Balaton repülőtér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713482708
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713482708
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713482708
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze