Aktuális

Ripost: Egy di­ák­lány ál­lítja: Sze­xu­á­li­san zak­latta a Mo­men­tum EU-kép­vi­se­lő­nője

Címkék
politika

Bors

Létrehozva: 2019.08.12.

Újabb for­du­lat a Do­náth csa­lád bot­rá­nyá­ban. Egy di­ák­lány ál­lítja, hogy a hír­hedté vált az evan­gé­li­kus sze­re­tet­ott­hon­ban sze­xu­á­li­san zak­latta a már ko­ráb­ban bot­rányba ke­ve­re­dett lel­kész lánya. Aki ba­rá­ta­i­val ma­gán­szál­lo­da­ként hasz­nálta a val­lási in­téz­ményt. Ide jár­tak haza a Szi­get-bulik után.

Forrás: Facebook

Újabb megdöbbentő fordulat az egyre gusztustalanabb bűnügyben. Mint ismeretes, néhány napja zaklatással, sőt fizikai erőszakkal vádolta  meg egy áldozat az MSZP politikusát, Donáth Lászlót. A hírt a rendőrség is megerősítette.

Most pedig levelet írt a Ripost szerkesztőségének egy húszéves diáklány, aki 2 évvel ezelőtt az érettségihez szükséges önkéntes közmunkára jelentkezett a szeretetotthonba. Részletesen leírta, hogy már a kezdet-kezdetén megdöbbentő jelenségekkel találkozott, majd ő maga is zaklatás áldozata lett.

Néhány napja tört ki a botrány

Eddig annyit tudhattunk, hogy rendőrségi nyomozás folyik szexuális kényszerítés és zaklatás miatt Donáth László MSZP-s politikus ellen. Aki történetesen a Momentum EU képviselőjének Donáth Annának az édesapja.

Az áldozatok egyike tett feljelentést, miszerint a Donáthék vezette evangélikus szeretetotthonban rendszeres a szexuális zaklatás, a verbális erőszak, az „ajánlat tevés”, sőt az egyik áldozat férje külsérelmi nyomokkal járó fojtogatásról is beszámolt.

A Ripostnak levelet író diáklány – neve és elérhetősége a szerkesztőségben - most újabb meghökkentő eseményekről számolt be. Miután az érettségihez szükséges közmunkára jelentkezett a szeretetotthonba, megdöbbenve tapasztalta, hogy a momentumos képviselő Donáth-lány barátai tulajdonképpen saját szállodaként használják a vallási intézményt.

Gyakran berúgva vagy hajnalban másnaposan érkeztek a szeretetotthonba, például a közelben zajló Sziget-fesztivál idején. A közmunka keretében a diáklánynak kellett kitakarítani utánuk a nem éppen gusztusos szobákat.

Itt  takarítás közben támadt rá, tett szexuális ajánlatot a megdöbbent, 18. életévét még be nem töltött lánynak  Donáth Anna, aki ma a Momentum EU-parlamenti képviselője.

A Ripostnak szó szerint így vallott a diáklány:

„Egy hátsó üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt mentett ki.”

Az ügyből botrány lett és az apa, a maga is több zaklatási ügybe keveredett MSZP-s politikus inkább gyorsan leigazolta az 50 óra közmunkát a lánynak, csak hallgasson és tűnjön el a szeretetotthonból..

A megdöbbent lány, akinek levelét alább részletesen is olvashatják, nem tett feljelentést, de most, hogy egy másik zaklatási ügyben végre megindult a rendőrségi nyomozás, úgy döntött,  nem hallgat tovább.

Tisztelt Szerkesztőség! 

Két éve középiskolásként a szeretetházat választottam az érettségihez előírt önkéntes munka teljesítésére. Ötven órát kellett volna ott eltöltenem, de ebből talán tízet, ha letöltöttem két nap alatt. Sokat gondolkoztam leírjam-e a tapasztaltakat mert sajnos én is érintett vagyok zaklatás tekintetében. Engem nem Donáth László hanem a lány az Anna talált meg. Két éve pont a Sziget-fesztivál idején kezdtem egy hétfői napon. Már az első nap találkoztam László gyerekeivel és barátaival, akik a szeretetházban töltötték az éjszakát mivel a szigetre jártak ki. Eléggé másnaposak voltak. Egyből egy veszekedésbe csöppentem, így már aznap délben haza küldtek. Másnap reggel munkára jelentkeztem. 

Egy hátsó üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat.  Itt talált meg Anna aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt mentett ki.

Ő kísért be Donáth Lászlóhoz akinek beszámoltam a történtekről. Annyi történt, hogy lányát hazaküldte, engem meg arra kért ne beszéljek a történtekről. Aláírta az ötven órát és elküldött. Én azóta is a környéken lakom ezért nem szeretném, ha nevem kitudódna.  Sokan már két éve is óvva intette, hogy oda menjek dolgozni, de mivel a szomszédban volt és mindig kerestek önkénteseket kézenfekvőnek tűnt, hogy oda megyek.  Régóta szóbeszéd tárgya a környéken az ott történtek. Arról is beszélnek, hogy  a felesége nem mer tőle elválni, pedig kapcsolatuk régóta tönkrement. Van állítólag törvénytelen gyereke is valahol itt Békásmegyeren lakik. Az az idős ember, aki anno megmentett már a következő héten ki lett rúgva az intézményből. Külsőre az egész család nagyon idealizált. Két éve mindenhol családi képek néztek vissza a falakról. Többet inkább nem írok, örülök, hogy ennyivel megúsztam. 

(Pontos név és cím a szerkesztőségben)

Apa és lánya

Egy másik áldozat néhány napja így vallott Donáth Anna édesapjáról a 888. hu újságírójának:

 „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? »Jöjjön a tornaszobába, kedves!« És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle.

Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.

Hát persze, hogy nem lehetett bizonyítani! A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között. Merthogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész! A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik. Azt meg, hogy a nő félelemből teszi, amit tesz, hogy nem mernek nemet mondani, azt már nem ismeri el. Neki ez is egy hódítása. Neki a nők a gyengéi. De a család az szent, mondta, hogy soha nem fog elválni, a család az szent. De a nőkről nem tud lemondani.

Különböző praktikákat kellett bevetni ellene. Általában ez a menekülés maradt, de volt, hogy nem használt, mert alap volt, ha elment egy fiatal kolléga mellett, hogy rácsapott a fenekére. A többi lányt is pofátlanul elkapta, volt, akinek a mellét, a fenekét megfogdosta. Borzasztó volt.”

Az egyházon belül is tudtak a dolgairól, de nem történt semmi. Hiába panaszkodtunk, hogy mi folyik ott.

Időközben a TV2 Tények műsorának nyilatkozott a rendőrségi feljelentést tevő alkalmazott férje. Szerinte Donáth László módszeresen vadászott a vékony testalkatú nőkre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189414_auto_resized.jpg
origo.hu

Felismerhetetlenre öregedett a Starsky és Hutch sztárja - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714861820
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189079_auto_resized.png
metropol.hu

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186448_auto_resized.jpg
ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186335_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714861820
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181491_auto_resized.jpg
travelo.hu

A világ egyik legszebb túrája a híres, két sziklafal közé szorult kőtömbre vezet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189162_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: kibékült a TV2 legmegosztóbb sztárpárja? Kiderült az igazság

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189467_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Súlyos baleset történt a Richter Cirkuszban, a történtek teljesen letaglóztak mindenkit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187827_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert