Repülős Gizi börtön helyett Békésbe költözik

Nagy az izgalom Békésben! Mindenki azt találgatja, hol vett házat Magyarország első számú besurranó tolvaja, a 89 éves Repülős Gizi.
Nagy az izgalom Békésben! Mindenki azt találgatja, hol vett házat Magyarország első számú besurranó tolvaja, a 89 éves Repülős Gizi.

Melyik utcában vett házat Repülős Gizi? Hetek óta ez a kérdés tartja lázban a Békés megyei településen, Békésben élőket. A postán éppúgy, mint a kisboltban kérdezgetik egymást az emberek, biztosat azonban még senki nem tud az ügyben.

– Hallottam róla, persze, hiszen mindenki erről beszél. Azt azonban senki nem tudja, melyik utcában áll a ház, amelyet megvett az idős hölgy. Lehet, hogy csak pletyka az egész, de már komoly emberektől is hallottam, akik nem szoktak hülyeségeket beszélni – mondta el a Borsnak egy Békésben élő hölgy.

Repülős Gizi idén lesz 89 éves, bűnözői karrierjét közel ötven éve kezdte. Nevét egy rendőrtől kapta, aki azért nevezte el így, mert Gizi repülővel járt rabolni. Akkor még ugyanis magyarországi városok között létezett repülőjárat, így reggel felült a gépre, leszállt mondjuk Miskolcon, ott besurrant több házba is, ellopta az értékeket, majd újra repülőre ült, és estére otthon volt, mint egy rendes családanya.

Állítása szerint a kleptomániája onnan ered, hogy kiskorában agyhártyagyulladást kapott, és ennek a betegségnek a maradványa, hogy nem tud parancsolni magának, ha olyan házat lát, amelyben nincsenek otthon a tulajdonosok.

Hosszú élete folyamán közel húsz évet töltött börtönben. Pár éve mindenki azt hitte, hogy idős kora miatt felhagy szenvedélyével, repülős Gizi azonban rácáfolt erre. Legutóbb Hajdúszoboszlón kapták el, a tulajdonos tetten érte, amint pakolja ki a házát.

A rendőrök eljárást indítottak Gizi ellen, börtönbe azonban valószínűleg az életkora miatt nem zárják.

© Fotó: MTI